Alle aandacht naar de Derby d'Italia

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Alle aandacht naar de Derby d'Italia
Foto: © SC

Deze speeldag staan alle wedstrijden van de Serie A in de schaduw van de zondagavondwedstrijd in Turijn: Juventus neemt het in het eigen Stadio Olimpico op tegen kampioen en leider Inter.

Juventus moet de wedstrijd eigenlijk winnen. De revanchegevoelens, waar de ploeg dit seizoen op teert en die mede de reden zijn van de mooie reeks die de Bianconeri al neerzetten, zullen nog extra sterk zijn, wanneer zondag de grote vijand in de ogen wordt gekeken. Coach Ranieri (foto) weet zijn ploeg gesteund door heel Italië, want niemand zit te wachten op een competitie zoals vorig seizoen, zo liet hij in de Italiaanse kranten optekenen. Juve kan nagenoeg zijn sterkste formatie op het veld brengen: de verdediging blijft nu al een aantal wedstrijden ongewijzigd en ook voorin is er geen discussie, Del Piero en Trezeguet spelen. Op het middenveld start de nog maar net herstelde Camoranesi op de bank. Nedved is terug na schorsing. Palladino lijkt opnieuw een plaats in de basiself te krijgen: rechts op het middenveld en zo vaak mogelijk aansluitend bij de spitsen.
Inter moet niet zozeer winnen, maar kan concurrent Juventus wel een gevoelige klap uitdelen en als de kans zich voordoet, zullen de Nerazzurri die uiteraard niet laten liggen. Mancini (foto) heeft wat meer blessurezorgen dan zijn collega Ranieri: met Vieira, Stankovic en Materazzi is een groot deel van de centrale as onbeschikbaar. Goed nieuws dan weer van het doelmanfront: Julio Cesar raakt zeker fit. Vooraan zal in elk geval geen Adriano te vinden zijn: Mancini nam de Braziliaan niet op in de selectie. Waarschijnlijk zal Crespo de plaats naast Ibrahimovic innemen.

Bij AS Roma hopen ze vooral dat Inter de topwedstrijd niet wint: zo kunnen de Giallorossi dichter komen in de stand. Voorwaarde is dan wel dat er gewonnen wordt in Empoli. Zonder Totti wellicht, want de kapitein is nog steeds niet hersteld van de blessure die hem de wedstrijd tegen Milan en de stadsderby kostte. Niet dat het resultaat eronder leed, want de Romeinen pakten, voor een groot deel dankzij Totti's vervanger Vucinic, telkens de volle buit. Ook voor Taddei komt de wedstrijd wellicht nog te vroeg. Spalletti hoopt vooral zijn sterkhouders te recupereren voor de belangrijke Champions Leaguewedstrijd in Lissabon.

AC Milan pakte nog eens groots uit tegen Sampdoria maar de tifosi smeken om een constante: tot nu toe herviel Milan na een glanswedstrijd steevast in een ongemotiveerde, trage ploeg, die geen tegenstander meer kon ontwrichten. Afwachten of het dit keer anders wordt: Torino moet in San Siro het slachtoffer van dienst worden. Ronaldo (foto) traint weer en is bijna inzetbaar, maar Torino komt nog te vroeg voor de Braziliaan. Gilardino mag zijn goede vorm proberen door te trekken. Oddo is geblesseerd, waardoor Bonera nog eens een kans krijgt. Op de linkerflank krijgen we Serginho in plaats van de ook al geblesseerde Jankulovski.
Bij Torino is het uitkijken naar het debuut van Di Michele, die na een lange schorsing eindelijk zijn opwachting kan maken bij de Granata. Hij komt op de plaats van Recoba terecht, die niet speelklaar raakt.

Met Lazio - Fiorentina staan de twee ploegen met een landgenoot tegenover elkaar. De kans is echter bijzonder klein dat Vanden Borre op het veld komt bij Fiorentina. Door de moordende concurrentie moet hij de wedstrijd wellicht vanuit de tribune volgen. Prandelli speelt met het idee om Mutu een rustbeurt te geven, wat Osvaldo een basisplaats zou opleveren. Potenza neemt de plaats in van de nog niet herstelde Ujfalusi. Lazio is op zoek naar eerherstel na de verloren stadsderby. Mudingayi krijgt, met het oog op de Champions League, waarschijnlijk rust. Firmani vervangt hem. Coach Rossi heeft, zoals al het hele seizoen, af te rekenen met heel wat blessures: Mauri, Siviglia, Del Nero en Behrami halen het wedstrijdblad niet.

De andere wedstrijden van de elfde speeldag:

Cagliari - Sampdoria
Catania - Atalanta
Genoa - Palermo
Livorno - Udinese
Napoli - Reggina
Parma - Siena
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties