Gerets laat twee broodnodige punten liggen

Ruben Claesen

Marseille – Lorient 0-0

Opnieuw geen overwinning voor Erik Gerets en zijn Marseille. Het kon in het eigen Stade Vélodrome geen afstand nemen van een solide Lorient, dat met een dertiende plaats blij is met een puntje. Marseille blijft op de achttiende plaats staan, een degradatiestek.

Rennes – Monaco 0-1

Erg duur puntenverlies van de derde in de stand, Rennes, dat de schade wel enigszins beperkte doordat ook Bordeaux verloor. Een doelpunt van Piquionne in de eerste minuut van de tweede periode was voldoende voor de Monegasken om de drie punten naar het prinsdom mee te nemen.

Strasbourg – PSG 1-2

Deugddoende winst voor de hoofdstedelingen van Paris Saint Germain, dat indien het niet won, weer in de degradatiezone dreigde terecht te komen. Via een owngoal van Rodrigo en een doelpunt van Arnaud stonden de Parijzenaars al na twintig minuten op voorsprong. Vlak na rust milderde Renteria wel nog, maar de 2-2 werd niet meer gepot.

Auxerre – Lille 0-1

Met Kévin Mirallas negentig minuten op de bank heeft Lille pas zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. Met nog een kwartier te gaan devieerde Grichting een inzet van Fauvergue in eigen doel. Lille klimt naar de elfde stek, Auxerre is teleurstellend vijftiende.

Nice – Sochaux 0-0

Geen goals in een nochtans geen slechte en pittige wedstrijd. Zeven gele kaarten en een rode (Diakité, Nice) zorgden voor animo, maar scoren werd jammer genoeg vergeten.