Analyse Werder Bremen doet gouden zaak

Philippe Crols
| 0 reacties
Werder Bremen doet gouden zaak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Werder Bremen is dé grote winnaar geworden van speeldag 13. Het slaagde als enige ploeg uit de top-4 erin om zijn wedstrijd te winnen. Onderaan zonderen Cottbus, Duisburg en Nürnberg zich alsmaar meer af.

Bayern lijdt eerste verlies
Bayern München werd afgelopen weekend voor het eerst in het verlies gespeeld. Regerend landskampioen Stuttgart lijkt stilaan herrezen en diende Bayern een 3-1-nederlaag toe. Bayern heeft nog een puntje bonus op HSV en Werder Bremen. HSV liet de kans liggen om alleen leider te worden. Het speelde gelijk tegen Schalke dat op zijn beurt al negen punten achterligt op de leider. Werder Bremen won wel. Het blikte Karlsruhe in met 4-0. De nieuwkomer staat nog altijd wel op plaats vier.

Situatie wordt ernstig voor aantal clubs
Het ziet er momenteel niet goed uit voor Cottbus, Nürnberg en Duisburg. Alle drie verloren ze een degradatieduel waardoor de kloof tussen Nürnberg, de zestiende, en Rostock, de vijftiende, nu toch al vijf punten is. Cottbus kon na de stunt tegen Schalke niet nog eens uitpakken met een zege. Het verloor te Rostock. Nürnberg gaf dan weer een voorsprong weg tegen Bielefeld en Duisburg moest zijn meerdere erkennen in Bochum.

Leverkusen sluipt top-5 binnen
Bayern Leverkusen heeft ook een goede zaak gedaan. Dankzij de winst tegen Wolfsburg heeft het nu Hannover bijgebeend op de vijfde plaats. Hannover verloor namelijk met het kleinste verschil van HBSC. De hoofdstedelingen komen zo ook weer in de buurt van de aantrekkelijke plaatsen. Frankfurt en Dortmund, twee ploegen uit de buik van de klassering, hielden elkaar te Dortmund ten slotte in evenwicht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties