PSV behaalt broodnodige zege

PSV is, zonder aanvoerder Timmy Simons, gaan winnen bij CSKA Moskou. De Russen, die niet rekenden op Vagner Love, Jo en Carvalho, gingen met 0-1 onderuit na een doelpunt van Farfan voor de pauze.

PSV Eindhoven vertrok eerder deze week richting het koude Rusland. Daar gaf het CSKA Moskou partij. Voor beide elftallen een sleutelwedstrijd op de vijfde speeldag van de Champions League. De Nederlandse topclub kon niet rekenen op aanvoerder en sterkhouder Timmy Simons. Een serieuze aderlating voor trainer Jan Wouters. De Moskovieten kregen af te rekenen met een interne discussie. De drie Brazilianen Vagner Love, Jo en Carvalho kwamen niet aan de aftrap. Zij leven in onmin met het bestuur nadat ze terugkeerden van hun interlands met de Braziliaanse nationale ploeg.

Na een dominerende openingsfase van de thuisploeg kreeg PSV de wedstrijd gauw in evenwicht. Aan weerskanten stond een defensief blok waardoor er weinig te bespeuren viel. Ramon aan de ene kant en Farfan, met een vrije trap, aan de andere kant kwamen er het dichtst bij. Naar de pauze toe kwam PSV gevleid op voorsprong. Farfan mocht de bal in het lege doel koppen, ondanks een opmerkelijke fase voor doel waar Lazovic een verdediger van de Russen wegduwde.

Een zware tegenslag voor CSKA Moskou dat duidelijk de trefzekere Brazilianen miste. Indien zij vanavond deze wedstrijd verloren behoorde de volgende ronde in de Champions League niet meer tot de mogelijkheden. Benieuwd wat hoofdcoach Zico uit de hoed toverde.

Dezelfde spelers betraden de drassige grasmat voor het tweede bedrijf. De Eindhovenaars steunden, zelfs zonder Simons, op een meer dan degelijke organisatie. Buiten een schotje van Aldonin konden de Russen voor weinig dreiging zorgen. Bovendien remden enkele gele kaarten het tempo af waardoor deze wedstrijd niet leek te voldoen als een hoofdstuk uit de Champions League - geschiedenis.

Gedurende het laatste kwart van de partij zette de thuisploeg druk, al moest het opletten voor de snedige counters van onder meer Farfan en Lazovic. Tot uitgespeelde doelkansen kwam het niet. Lazovic was er voor de bezoekers dichtbij, maar werd tijdig gehinderd. Tien minuten voor tijd kopte Janczyk de kans om langszij te komen onbegrijpelijk over. Het zware veld zorgde voor vermoeidheid. De thuisploeg prikte nog even in de laatste seconden van de blessuretijd. Gomes toonde diens oplettendheid door een knappe save. CSKA kreeg het speltempo niet meer opgekrikt waardoor het achterbleef met lege handen.

CSKA Moskou blijft in zijn groep achter met één puntje en mist zo zelfs de UEFA-beker. PSV komt door deze overwinning terug in het lijstje van kanshebbers op de volgende ronde van de Champions League. [AN]