Competitiehervorming vanaf 2009-2010

Nico Wieme
| 0 reacties
Competitiehervorming vanaf 2009-2010
Foto: © SC

Volgens een studie van het Nederlandse consultancybedrijf Hypercube zijn de hervormingsplannen voor de Belgische eerste klasse beter dan de huidige competitievorm.

Hypercube toonde op objectieve basis aan dat zowel het plan Wijnants (twee reeksen van tien), het plan Vanden Stock (een competitie die eindigt met een poulesysteem waarin de prijzen verdeeld worden) en nog een aantal varianten van die plannen sportief en financieel beter zijn dan de huidige competitie", zegt Ludwig Sneyers, directeur-generaal van de Profliga, die de studie bestelde.
 
Het is de bedoeling van de Profliga om in maart 2008 een definitief hervormingsvoorstel aan de KBVB voor te leggen. Ondertussen stromen dagelijks nieuwe plannen binnen. Hypercube bestudeert die allemaal en voorziet ze van een waarderingscijfer.
 
"Om de competitie 2008-2009 al te hervormen, is het te kort dag, maar misschien zijn er wel al kleine aanpassingen mogelijk in de richting van het uiteindelijke plan”, besluit Sneyers.
 
Eén ding is zeker: de 18 profclubs zijn het er principieel over eens dat een hervorming van de huidige competitie zich opdringt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties