Lyon wint ruim, hattrick Elmander baat niet

Kristof Blomme
| 0 reacties
Lyon wint ruim, hattrick Elmander baat niet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lyon heeft zwaar uitgehaald tegen Strasbourg. De kampioen won met 5-0. Källström scoorde twee keer. Bordeaux klopte Toulouse met 4-3, na een aantrekkelijke wedstrijd. Voor de bezoekers trof Elmander drie keer raak, maar dat leverde weinig op.

Lyon nam het op eigen veld op tegen Straatsburg. Na een kwartier bracht Källström de thuisploeg al op voorsprong. Niet veel later zorgde draaischijf Juninho voor de tweede treffer. In het tweede bedrijf ging Lyon op dat elan verder. Benzema, Clerc en opnieuw Källström, die laatste op strafschop, legden uiteindelijk de forfaitscore vast. Het telt nu zes punten voorsprong op eerste achtervolger Nancy, dat onderuit ging bij Le Mans. 

Ook Bordeaux moest zondag nog aan de bak tegen Toulouse. Voor de pauze leek de wedstrijd al helemaal gespeeld. Wendel, die twee keer scoorde, en Diarra zorgden voor 3-0 aan de rust. Op het uur achtte Elmander zijn moment plots gekomen. Eerst zette hij een strafschop om en binnen het kwartier scoorde hij nog twee keer. Een loepzuivere hattrick voor de Zweed en 3-3. Dieuze kreeg echter rood bij de bezoekers en in de slotfase bezorgde Ducasse Bordeaux toch nog de overwinning. Bordeaux is derde en telt een achterstand van negen punten op leider Lyon. Toulouse kampeert onderin het klassement.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties