Kompany voorlopig bankzitter bij HSV

Kristof Blomme
| 0 reacties
Kompany voorlopig bankzitter bij HSV
Foto: © SC

Vincent Kompany zit voorlopig op de bank bij het Duitse Hamburg. De Rode Duivel is, na de dood van zijn moeder, mentaal niet klaar om op het veld te staan. Trainer Huub Stevens heeft alle begrip voor de verdediger.

Enkele weken geleden overleed de moeder van Vincent Kompany op 51-jarige leeftijd na een slepende ziekte. Een week later trad de jonge verdediger aan in de partij tegen Schalke 04. Nu komt de weerslag echter, waardoor trainer Stevens zich genoodzaakt ziet om Kompany op de bank te plaatsen. Afgelopen weekend kwam Kompany na een uur op het veld tegen Werder Bremen en ook tegen Dinamo Zagreb zal hij op de bank beginnen.

Kompany begrijpt zijn trainer en neemt zonder morren plaats op de bank. "Ik ben op dit moment niet boos als ik op de bank moet zitten. Dit is nu geen thema voor mij, ik heb andere dingen aan mijn hoofd", aldus de jonge Belg. "Er is iets gebeurd dat tijd en rust vraagt. Het is wel belangrijk om mee te trainen, want in deze omgeving voel ik steun. Ik kende een goede periode, maar ik hoop dat de mensen me het niet kwalijk nemen als ik nu niet hetzelfde niveau haal. Ik ben er gerust op dat het in orde komt."

Trainer Stevens heeft alle begrip en legt de bal in het kamp van Kompany. "Het gaat hier om de mens Kompany, die veel emoties en gevoelens heeft." Hij kan zelf bij Stevens aangeven wanneer hij zich weer klaar voelt om op het hoogste niveau de strijd weer aan te gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties