Groep E beslist op voorlaatste speeldag

Ronny anthonis

Leverkusen en Spartak Moskou hebben hun thuisduel gewonnen in de UEFA-beker. Tegenstanders waren respectievelijk Sparta Praag en Zürich. Leverkusen, Zürich en Spartak gaan zeker door naar de volgende ronde. Beide duels in groep E eindigden op 1-0.

Sparta Praag kwam vooral verdedigen in Leverkusen, maar die tactiek leverde niet veel op. De thuisploeg toonde zich veel beter maar tot scoren kwam het niet in de eerste helft. Pech voor de Duitsers in de tweede helft toen kapitein Ramelow zich van een rode kaart voorzag. Tien minuten later was het alsnog raak voor Leverkusen toen Friedrich de winnende treffer binnenkopte. Door deze overwinning zijn ook Moskou en Zürich zeker van een plaats in de volgende ronde.

In de andere wedstrijd in deze groep was het Yegor Titov die het enige doelpunt maakte voor Spartak tegen FC Zürich. [AN]