Ogen gericht op Bremen - Leverkusen

Philippe Crols
| 0 reacties
Ogen gericht op Bremen - Leverkusen
Foto: © SC

Bayer Leverkusen heeft zich na vorig weekend weer helemaal in de titelstrijd weten te knokken. Het kan daar dit weekend nog een schepje bovenop doen mits winst in Bremen. Onderaan kan Cottbus proberen de rode lantaarn kwijt te spelen.

Kan Leverkusen helemaal aanpikken ?

Als Bayer Leverkusen op zaterdag aan het langste eind trekt in Werder Bremen komt het al minstens op de derde plaats terecht, want dan wipt het al zeker over Werder Bremen. Werder moet zich herpakken na de 4-3-nederlaag van vorige week in Hannover. Het staat nog altijd wel op de tweede plaats met twee punten minder dan Bayern. Als ook Hamburg punten laat liggen, kan Leverkusen zelfs naar de tweede plaats klimmen. Dat is allemaal niet onmogelijk, want Kompany en co gaan op bezoek bij Karlsruhe. De neo-eersteklasser staat nog altijd wel op een knappe gedeelde vijfde plaats, maar winnen is de laatste tijd wat moeilijk.

Er zijn dus veel confrontaties in de bovenste regionen van de klassering en daar kan Bayern misschien wel van profiteren. Vorige week verliet het met het schaamrood op de wangen het veld na de draw tegen Duisburg. Bayern gaat in Berlijn op zoek naar eerherstel, maar de thuisploeg heeft net dezelfde opdracht. HBSC is namelijk dramatisch bezig en is inmiddels weggezakt naar een twaalfde plaats. Een degradatieplaats is plots zelfs maar vijf punten veraf.

Geeft Cottbus rode lantaarn door ?

Cottbus pakte vorige week een puntje tegen HSV en is naar rode lantaarn-normen redelijk goed bezig. Het kan deze week voor minstens 48 uur doorgeven. Het moet op vrijdag dan wel winnen van Hannover. Die club is geruisloos naar de vijfde plaats geslopen. Als Cottbus wint, dan neemt Duisburg tot zondag de laatste plaats over. Duisburg pakte vorige week een bonuspunt tegen Bayern, maar deze week wordt er een zege verwacht tegen middenmotor Frankfurt. Ook Rostock staat sinds vorige week opnieuw op een degradatieplaats. Op zondag krijgt de nieuwkomer Bochum over de vloer. 

Schalke en Stuttgart moeten winnen

Als Schalke en Stuttgart een nog redelijk fijn eindejaar willen beleven doen ze er goed aan komend weekend te winnen. In Gelsekirchen zijn ze allicht nog aan het nagenieten van de kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League, maar zaterdag staat er weer competitievoetbal op het menu. Bekerwinnaar Nürnberg komt op bezoek en die ploeg staat sinds vorige week niet meer op een degradatieplaats. Schalke staat op een ontgoochelende zevende plaats en heeft negen punten minder dan leider Bayern.

Stuttgart staat er nog slechter voor. Het staat een plaats lager en heeft een punt minder dan Schalke en kwalificeerde zich niet voor de volgende ronde van de Champions League. De landskampioen kan zich echter wel optrekken aan het feit dat het de laatste weken steeds beter begint te draaien. Het hoopt in Bielefeld de lijn door te trekken.

Tot slot is er ook nog de partij tussen Dortmund en Wolfsburg. De ploeg van Felix Magath is maar beter op zijn hoede voor de komst van Dortmund, want na de pandoering die het Bielefeld vorige week gaf (6-1) lijkt Borussia weer op de goede weg. Dat kan helemaal niet gezegd worden van Wolfsburg dat amper drie punten verwijderd is van een degradatieplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties