Owen mag Newcastle verlaten

Nico Wieme
| 0 reacties
Owen mag Newcastle verlaten
Foto: © SC

Michael Owen ziet stilaan een einde komen aan zijn ongelukkige verblijf bij de Engelse topklasser Newcastle United.

Spits Michael Owen beleeft geen leuke tijd bij Newcaslte. Als de club een koper vindt, mag hij de Magpies in januari verlaten. In de zomer van 2005 werd Owen voor maar liefst 24 miljoen euro van Real Madrid naar de Noord-Engelsen getransfereerd. Hij kon echter nooit zijn stempel drukken op het spel van Newcastle. De pocketspits kwam sinds zijn aankomst in St. James Park slechts in 21 wedstrijden aan de aftrap. Met een wekelijks loon van 145 000 euro kostte hij de Magpies al meer dan 45 miljoen euro.
 
Transfer
Newcastle is nu bereid om actief mee te werken aan een transfer van de voormalige Liverpoolaanvaller. Voor slechts elf miljoen euro zou hij de club mogen verlaten. Op het einde van het seizoen is hij transfervrij en mag hij sowieso gratis weg. Vanuit de club heeft de 28-jarige spits geen enkel teken gekregen dat wijst op een contractverlenging. Hij zou graag naar een ploeg gaan, die Europees speelt.
 
Comeback
Wegens een hamstringblessure zat Owen lange tijd langs de kant, maar zondag maakt hij waarschijnlijk zijn comeback tegen hekkensluiter Derby County. Volgens Newcastletrainer Sam Allardyce bestaat er geen discussie: hij wil de spits liefst in januari al van de hand doen. Owen heeft dus nog wel even de tijd om aan zijn conditie te werken.
 
Loopbaan
Owen startte zijn voetballoopbaan in 1997 bij Liverpool FC. Hij was zeven seizoenen lang te bewonderen op Anfield Road. In 2001 won hij met de UEFA Cup zijn grootste prijs bij de Reds. Owen was in die tijd een ware doelpuntenmachine. In 216 wedstrijden deed hij maar liefst 118 de netten trillen. In 2004 kreeg hij zijn droomtransfer naar het Spaanse Real Madrid. Dat werd echter een tegenvaller van formaat. Hij versleet meer tijd op de bank dan hem lief was. In de 37 matchen, waarin hij verscheen, scoorde hij toch nog dertien maal. Na amper één seizoen verkaste hij naar zijn huidige club, Newcastle, waar hij ook nu weer mag opkrassen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties