Opnieuw puntenverlies voor Roma

Maarten Vandenabeele

AS Roma kon alweer niet winnen op verplaatsing: dit keer was Torino een oninneembare vesting. Inter kan, mits winst, al tot 7 zeven punten uitlopen op de Giallorossi. Fiorentina won ook niet, Palermo en Parma wel.

Palermo won in Bergamo. De Rosaneri kwamen al vroeg op voorsprong: Cavani kopte de eerste kans voor de bezoekers binnen, 0-1 (foto). Nadat Cavani en Miccoli de 0-2 hadden laten liggen, hielp Langella de bezoekers een handje: na een hoekschop werkte hij een schot van Biava in eigen doel, 0-2.
Kort na de onderbreking was de wedstrijd gespeeld: Amauri maakte er 0-3 van. De 1-3 was ook van Amauri: een own goal in de 62e minuut. De eerredder bracht de spanning echter niet meer terug.

Kapitein Totti moest alweer forfait geven bij Roma: zijn rechtervoet blijft hem parten spelen. Thuisploeg Torino was de betere in de eerste helft. In de 28e minuut bediende Di Michele met een hakje Lanna, die een voorzet verstuurde naar Barone. De middenvelder nam de bal vol risico op de slof en knalde in het zijnet. Roma deed daarna wat terug, maar het vizier van Vucinic stond niet op scherp. De Granata klommen bijna op voorsprong rond de 40e minuut: Di Michele en Rosina liepen elkaar voor de voeten, maar eerstgenoemde kon toch trappen en de bal belandde op de paal.
Onmiddellijk na de pauze opnieuw Torino: Bjelanovic devieerde de bal op drie meter van het doel over. Hoe verder in de wedstrijd, hoe meer de bezoekers echter hun stempel op de match konden drukken: Sereni redde de meubelen op een kopstoot van Mexes. Perrotta schoot in het zijnet en een vrije trap van Pizarro zorgde voor paniek in de verdediging. In de 90e minuut moest Comotto met rood naar de kant na een fout op Mancini, maar Torino hield stand: 0-0.

Empoli en Genoa deelden de punten: Giovinco (foto, links van Busce) bracht de thuisploeg 1-0 voor net voor de pauze, maar in de 86e minuut sleepte Masiello nog een gelijkspel uit de brand voor de Rossoblu.

Sampdoria hield een punt thuis tegen Fiorentina na een aangename wedstrijd. Via Gastaldello kwamen de Blucerchiati na 18 minuten op voorsprong, maar Mutu maakte kort voor de rust gelijk. In de slotminuut van de eerste helft trapte de Roemeen nog een vrije trap tegen de paal.
De pas ingevallen Donadel gaf de Viola de leiding met een schot van buiten de rechthoek: 1-2 in de 57e minuut. Cassano zorgde voor een puntendeling: hij kopte de 2-2 in de 69e minuut voorbij Lupatelli. De vervanger van de geblesseerde Frey hield zijn ploeg nog recht in de slotfase met een prima redding op een inzet van Pieri.

Parma behaalde een vlotte zege tegen rode lantaarn Reggina. Corradi, Pisanu en Paci deden de thuisaanhang driemaal juichen: 3-0.

In Siena - Napoli gebeurde alles in een minuut tijd: Frick zorgde voor 1-0 in de 63e minuut, maar Bogliacino (foto) maakte op de eerste tegenaanval al gelijk: 1-1.