Huysegems snoept Ajax punten af

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Huysegems snoept Ajax punten af
Foto: © SC

Ajax heeft in een aantrekkelijk duel twee punten verloren. De Amsterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Twente.

Ajax leek de drie punten op zak te hebben, maar in de blessuretijd maakte N'Kufo uitstekend gebruik van de ruimte die Vertonghen hem gaf. De spits kreeg net voeldoende ruimte om verwoestend uit te halen en Stekelenburg kansloos te laten.

Die late treffer zorgde eigenlijk voor een verdiend gelijkspel tussen twee ploegen die volop voor de aanval kozen. Nadat Twente eerst twee enorme kansen had gemist, opende Huntelaar de score. De Nederlandse spits schoot vanaf de rand van de zestien onder doelman Boschker binnen. 

In de tweede helft begon Ajax beter aan de wedstrijd. Zo was Suarez nog tot tweemaal toe dicht bij een dubbele voorsprong, maar het was de net ingevallen Huysegems die aan de overzijde profiteerde van defensief geknoei. 

Toch kwam Ajax nog op voorsprong via een afgeweken vrije trap van Huntelaar. De Amsterdammers leken op weg naar de drie punten, totdat N'Kufo in blessuretijd alsnog toesloeg. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties