Özil verlaat Schalke voor Bremen

Nico Wieme
| 0 reacties
Özil verlaat Schalke voor Bremen
Foto: © SC

Enkele uren voor het einde van de wintertransferperiode heeft Werder Bremen de 19-jarige belofte-international Mesut Özil van Schalke 04 aangetrokken.

Mesut Özil verkast met onmiddellijke ingang van Schalke 04 naar concurrent Werder Bremen. De beloftevolle speler tekende aan de Weser een contract tot medio 2011. Over de transfersom is niets bekend.
 
Bij Bremen wrijven ze zich in de handen met deze transfer. Bremenmanager Klaus Allofs zei aan het einde van de gesprekken: “Het was een buitenkansje om met Mesut Özil een 19-jarige belofte-international te contracteren, die met zijn technische vaardigheden en met zijn snelheid een groot potentieel heeft voor de toekomst.” Ook trainer Thomas Schaaf toonde zich tevreden. “We hebben met hem de mogelijkheid om ons middenveld te versterken en zo nog voor meer variatie te zorgen.”
 
Özil ziet voor zichzelf een mooie toekomst weggelegd in het Weserstadion. “Werder behoort tot de topclubs van Duitsland en speelt altijd mee voor de titel. Veel spelers die naar hier gekomen zijn, werden alleen maar sterker. Ik denk dat ik mij nergens beter zal kunnen ontwikkelen dan bij Werder. Ik verheug mij enorm op de uitdaging.”
 
Bij Schalke, waar Özil nog een contract tot 2009 had, was de middenvelder in ongenade gevallen nadat hij zich moeilijk opstelde tijdens de onderhandelingen over een contractverlenging. Schalkes sportmanager Andreas Müller stopte de besprekingen omdat hij vond dat Özil te weinig toewijding voor de club toonde. Daarop begon de speler in de Duitse pers met modder te smijten naar de sportmanager en naar trainer Mirko Slomka. Hij voelde zich het slachtoffer van hun ‘smerige praktijken’.
 
Een overzicht van de meest recente wintertransfers vindt u op https://www.voetbalkrant.com?menu=Nieuws&pag=Transfers .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties