Oliseh wil de stoel van Vogts bij Nigeria

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Oliseh wil de stoel van Vogts bij Nigeria
Foto: © SC

Sunday Oliseh, de Nigeriaan die zijn spelersloopbaan beëindigde bij RC Genk, wil de nieuwe bondscoach van zijn land worden. Nigeria werkte onder leiding van Berti Vogts de slechtste Afrika Cup in 25 jaar af.

Sunday Oliseh is dezer dagen druk bezig om zijn trainersdiploma te behalen. Daarna heeft hij maar één doel: de nieuwe bondscoach van Nigeria worden. Momenteel staat de Duitser Berti Vogts aan het roer bij The Super Eagles.

Later deze week zal de toekomst van Vogts in Nigeria bekeken worden. Het land werd eergisteren uitgeschakeld door het gastland Ghana dat zelfs een hele tijd met een man minder op het veld stond. De Nigeriaanse bondsvoorzitter laat alvast niet veel twijfel bestaan over Vogts: "De spelers hebben hun best gedaan en wij hebben als voetbalfederatie alles tot in de puntjes geregeld. Er is dus maar één ding fout gegaan."

"Het wordt tijd dat diegenen die op het hoogste niveau gespeeld hebben de touwtjes in handen krijgen. De huidige situatie is alarmerend. Ik ben trouwens al gevraagd of ik interesse had. Niet alleen ik, maar ook andere oud-internationals weten wat het Nigeriaanse voetbal inhoudt", aldus de ex-speler van Genk op de BBC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties