Welshe ex-topspits moet Maleisië helpen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Welshe ex-topspits moet Maleisië helpen
Foto: © SC

Maleisië wil zich meer manifesteren op voetbalgebied. Het Aziatische land is ambitieus en heeft Ian Rush, ex-spits van Liverpool, aangetrokken als trainer voor de aanvallers.

Vorig jaar was Maleisië het lachertje op de Asia Cup. In drie groepswedstrijden tegen China, Oezbekistan en Iran kon het land maar één doelpunt aantekenen. Ian Rush moet de aanvallers van Maleisië opnieuw leren scoren.

Rush heeft alvast mooie adelbrieven klaarliggen. Hij was destijds een ster bij FC Liverpool en kende in 1984 zijn topjaar. Toen veroverde hij met Liverpool de Europacup I, de voorloper van de Champions League, en bovendien werd hij ook nog eens Europees topschutter. Nadien speelde de Welshman nog voor Juventus Turijn en in 1999 stopte hij als aanvaller van Newcastle United op 38-jarige leeftijd.

"Ian Rush zal bij ons aankomen in maart. Onze aanvallers bakken er niet veel van dus zullen ze ongetwijfeld heel veel van hem kunnen leren", aldus de Maleisische bondspreses Khairy Jamaluddin tegen het persagentschap Reuters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties