PSV zorgt tegen Heerenveen voor primeur

Jimmy Wouters
| 0 reacties
PSV zorgt tegen Heerenveen voor primeur
Foto: © SC

De wedstrijd tussen PSV en Heerenveen wordt zaterdag als experiment voor het eerst uitgezonden over het hoogwaardige glasvezelnetwerk van Eindhoven in high definition.

Het is een primeur dat een club een wedstrijd rechtstreeks aan de eigen supporters aanbiedt in zo’n     hoge beeldkwaliteit in een testuitzending, zónder tussenkomst van een zender of omroep.
 
Peter Kentie, manager Marketing & Media van PSV, is enthousiast over glasvezelprovider Ons Net Eindhoven, waaraan het eigen glasvezelnetwerk van PSV gekoppeld is. Voor PSV en het Philips Stadion is de voorlopig eenmalige uitzending een kans om haar plaats in het technologische landschap te verankeren. “Hiermee lopen we als PSV ver voorop in de ontwikkeling van de distributie van informatie van club naar supporter. Ons initiatief sluit prima aan bij het beleid om één op één relatie met de kijker op te bouwen. Ook zijn we nu in staat om zelf de regie te voeren over de uitzending, de distributie en de kwaliteit ervan.”
 
Enorm kwaliteitsverschil
De glasvezelverbinding van het Philips Stadion is aangesloten op het netwerk van Ons Net in     Eindhoven. “Vervolgens komt het signaal bij ons terecht waarna het wordt doorgegeven aan onze          klanten”, aldus Cees Kox van Ons Net. Het gaat om ongeveer 10.000 huishoudens in stadsdeel         Tongelre, de nieuwe Kruidenbuurt en diverse studentencomplexen. 

Volgens
Peter Kentie is de HD-uitzending van 9 februari een onderdeel van een niet te stoppen ontwikkeling. “Over niet al te lange tijd kijkt iedereen naar hoge resolutie televisiebeelden en dus ook wedstrijdbeelden. Het kwaliteitsverschil ten opzichte van een reguliere uitzending is enorm; het beeld is veel rustiger en scherper waardoor de beleving van de wedstrijd alleen maar toeneemt. En dankzij de enorme datasnelheid van glasvezel is deze kwaliteitsnorm zonder enig capaciteitsprobleem te      distribueren over het netwerk.”
 
Momenteel is Tele2 eigenaar van de rechten van de live wedstrijdbeelden. PSV heeft echter toestemming de wedstrijd live uit te zenden in HD-kwaliteit met een speciale High Definition-camera van de Cinevideogroep. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties