Club en Cercle profiteren van puntenverlies Standard

Anthony Van der Planken

Standard is de grote verliezer van de 21e speeldag geworden. De Rouches lieten thuis onverwacht punten liggen tegen Roeselare, terwijl Club én Cercle Brugge wel wonnen.

Standard leek met Roeselare een makkelijke affiche te hebben, maar niets bleek minder waar. Standard domineerde wel, maar slaagde er niet in Jurgen Sierens te verschalken. Na 90 minuten stond dan ook een 0-0 op het bord.

Club Brugge profiteerde door thuis KV Mechelen te kloppen. François Sterchele bezorgde zijn team met twee treffers een vrij makkelijke avond. Pieter Mbemba kreeg op het einde van de wedstrijd nog rood.

Ook Cercle Brugge won. Op het veld van Dender incasseerden de jongens van Glen De Boeck wel een vroege tegentreffer van Steve Barbé, maar naar het einde van de tweede helft toe nam Cercle over met doelpunten van Nyoni, Snelders, Serebrennikov en De Smet.
Anderlecht komt ook dichter bij Standard dankzij een vlotte zege op het veld van FC Brussels. De thuisploeg kon amper dreigen, maar scoorde wel twee keer via Guterstam en Landu-Tubi. Anderlecht was echter veel beter, doelpunten van Van Damme, twee keer Gillet en Wasilewski bezorgden de bezoekers een makkelijke avond.

Onderin het klassement verraste Bergen met een 1-2 zege op het veld van Lokeren. Carevic kon met zijn doelpunt niet beletten dat de bezoekers met de drie punten gingen lopen, want Brahami en Duarte hadden de wedstrijd al beslist.

Sint-Truiden pakte ook verrassend een puntje in Charleroi. De Kanaries kwamen vroeg op voorsprong via Peter Delorge, Tim Smolders zorgde voor de 1-1 eindstand.

Moeskroen - Westerlo ten slotte eindigde met een 1-2 zege voor de bezoekers. Wils en Delen brachten Westerlo 0-2 voor, Deranja scoorde nog tegen.

Morgen staan Zulte Waregem - AA Gent en Racing Genk - Germinal Beerschot nog op het programma.