Marseille en PSG leven toe naar klassieker

Tomas Taecke
| 0 reacties
Marseille en PSG leven toe naar klassieker
Foto: © SC

Zondagavond ontmoeten rivalen Olympique Marseille en Paris SG elkaar in de Vélodrome voor een nieuwe klassieker. De laatste twee decennia hebben beide ploegen een wederzijds haatgevoel ontwikkeld dat zondagavond opnieuw zal oplaaien.

Eric Gerets zet met Marseille een sterke reeks neer. Onze landgenoot haalde L'OM weg uit de degradatiezone en loodste de kustploeg naar de subtop van het klassement. In de UEFA-Cup is Marseille zo goed als zeker geplaatst voor de achtste finales, na een 3-0 thuiszege tegen Spartak Moskou. Het gaat goed in Marseille, en met de komst van aartsrivaal PSG willen ze nog een verlengstuk breien aan de huidige succesreeks. 

Beste teams in terugronde

Ook PSG begint na een zwakke heenronde beter te presteren. Les Parisiens verloren na de winterstop enkel ongelukkig op Lorient, en incasseerden in de laatste zes wedstrijden slechts één tegendoelpunt. Op basis van de laatste zeven speeldagen, moeten PSG en L'OM enkel Bordeaux voor zich dulden in de stand. 

Spektakel verzekerd dus in de Vélodrome zondagavond. Van de 28 klassiekers die er al afgewerkt werden heeft Marseille 18 keer mogen zegevieren. PSG ging vier keer met de volle buit aan de haal, zes keer werd het gelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties