Aalst behaalt een zuinige zege

Rombaux Gunther

Eendracht Aalst was deze namiddag gastheer voor Diegem Sport, de Brabanders staan momenteel in de middenmoot van 3de A.

Diegem begon sterk aan de wedstrijd en nam het openingskwartier voor zijn rekening waarin het enkele kansen afdwong. De eerste kans was voor Casagolda die de bal vanuit de draai tegen de netten schoot, maar deze zag zijn doelpunt afgekeurd door een voorafgaande duwfout. Amper een paar minuten later kregen de bezoekers een tweede mogelijkheid, een volley van Reynaert werd door thuisgoalie De Veirman knap vanonder de lat gebokst. Even later mocht Casagolda alleen op doel afgaan, zijn stiftertje belande op het dak van het doel. Na een twintigtal minuten vond Aalst het welletjes en herstelde geleidelijk aan het evenwicht. Halfweg de eerste helft dwong het een eerste kans af, op aangeven van Troch knalde Verheyden de bal naast doel. De laatste kans in deze eerste helft was voor de bezoekers, Reynaert mocht vanuit een scherpe hoek op doel schieten, maar De Veirman stond op de goede plaats om de bal in hoekschop te werken.

Aalst begon aan de tweede helft met een wissel, Dennis Dessaer maakte na een blessure zijn wederoptreden en dat leek de Ajuinen te inspireren. De thuisploeg kwam een eerste keer gevaarlijk opzetten via een strakke voorzet van Lionel Lord, maar niemand stond goed opgesteld om de kans af te werken. Na een kwartier schoten de Ajuinen pas echt wakker en zette Diegem onder druk. Dessaer trapte op doel na een hoekschop, Van Den Brande devieerde zijn schot maar een Diegemse verdediger bracht redding op de lijn. Op de daaropvolgende hoekschop kreeg Dessaer een tweede kans, ditmaal plaatste hij zijn kopbal net naast doel. Diegem moest noodgedwongen achteruit en probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen, terwijl Aalst de zege rook. Tien minuten voor het einde kon Troch zich doorzetten in de zestien en lepelde hij de bal net over doel. Vijf minuten voor het einde kwam Diegem nog even dreigen met enkele opeenvolgende hoekschoppen, gelukkig voor Aalst kon Diegem voor geen echte dreiging zorgen. Op het moment dat de supporters zich leken te verzoenen met een puntendeling sloeg de thuisploeg echter toe. Twee minuten voor affluiten tikte Aalst de bezoekers helemaal uit met een mooi opgezette aanval. Troch speelde knap Verheyden vrij die de bal perfect aflegde voor Cedric Boto, die op zijn beurt de bal mooi in doel plaatste en zo zijn club de belangrijke drie punten bezorgde.

De tweede opeenvolgende winst met 1-0 cijfers voor de Ajuinen, dat door het gelijkspel van Waregem een kloofje van vier punten slaagt met de vierde plaats. Intussen lijkt het er meer en meer op dat het nog een lange en spannende titelstrijd zal worden tussen Aalst, RC Mechelen en La Louviére.