Turnhout bleef steken op een gelijkspel

Rombaux Gunther

Turnhout trok zaterdagavond naar de Lorzestraat in Dessel, een toch wel niet te onderschatten verplaatsing voor de Binken.

Turnhout begon sterk aan de partij en trok meteen ten aanval, een eerste poging werd door de Desselse verdediging nog van de lijn gekeerd, bij een tweede poging van de bezoekers kon thuisdoelman Van Hoof de poging van Janssens in hoekschop werken. Na 22 minuten spelen viel de openingstrefffer, Mbemba zette Persoons alleen voor doel die beheerst afwerkte. Na het Turnhoutse doelpunt kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd, Coomans zette doelman Horsten een eerste keer aan het werk. Even later zoefde een afgeweken bal op een Turnhouts hoofd een meter naast de kooi. De Desselse topschutter Persa werd goed uit de match gehouden, maar toch slaagde hij erin om vijf minuten voor de rust de gelijkmaker tegen de netten te werken. Hij krulde een vrije trap over de muur in doel.

Na de koffie waren het opnieuw de bezoekers die sterk begonnen en voetbalde het twee kansen bij elkaar. Een eerste kans werd door Camara van de lijn gekeerd en doelman van Hoof moest plat op een afstandsschot van Janssens. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ook de thuisploeg wat meer aan bod, Coomans probeerde het tot tweemaal toe van op afstand en op een voorzet van Camara miste Thijs de koelbloedigheid om af te werken. Tien minuten voor het einde moest  Dessel met tien verder na een tweede gele kaart voor Vandenwijngaert. Ondanks de man meer situatie slaagde Turnhout er niet meer in om alsnog de overwinning te behalen, waardoor deze niet erg hoogstaande partij op een logisch gelijkspel eindigde.

Puntenverlies voor Turnhout dus, dat door de zege van Cappellen zijn tweede plaats moet afstaan aan de Antwerpenaars. De Binken moeten de derde plaats delen met Woluwe, dat Bocholt met 4-1 huiswaarts stuurde.