Bolton vecht zich voorbij Atlético

Yves Dekoning

Bolton heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Uefa Cup na een scoreloos gelijkspel bij Atlético Madrid. Na de nipte thuiszege (1-0) hielden de Wanderers stevig stand in Spanje.

Het sterke Atlético probeerde het Bolton lastig te maken, maar de Engelsen verdedigden goed. De thuisploeg kwam niet verder dan een handvol kansen. Luis Garcia  knalde de enige uitgespeelde mogelijkheid onbegrijpelijk over. Bolton kwam zelden in de problemen en stond na tien minuten zelfs bijna op voorsprong. Christian Abbiati moest met een knappe redding uitpakken om Stelios Giannakopoulos het scoren te beletten. Atlético ontgoochelde en kon pas in de laatste tien minuten de indruk wekken echt naar de overwinning te willen zoeken. Zo kon Bolton relatief vlot doorstoten.