Bolton woedend op Spaanse politie

De Nijs Michael
| 0 reacties
Bolton woedend op Spaanse politie
Foto: © SC

Bolton kon zich afgelopen donderdag plaatsen voor de achtste finales van de Uefa Cup, de Engelsen verzekerden zich na een 0-0 bij Atlético Madrid van de volgende ronde. Naast het veld was er echter minder reden tot feesten.

De Spaanse politie trok namelijk met harde hand door het vak van de Bolton-supporters, dat gebeurde na enkele kleinere incidenten. Bij de charges van de politie werd onder andere gebruik gemaakt van de wapenstok, meerdere supporters raakten gewond. De Engelse supporters reageren woedend en spreken over een extreem gewelddadig optreden van de agenten, de club steunt de fans en heeft zelfs een officiële klacht ingediend bij de Europese voetbalbond. 

"Het gedrag van de Spaanse politie was compleet onaanvaardbaar. Ik voel mee met al onze fans die door de extreem gewelddadige reactie van de politie gewond zijn geraakt. Als club zullen we de zaak grondig onderzoeken, een verklaring van de Spaanse autoriteiten is het eerste wat we nu eisen", reageerde voorzitter Phil Gartside. De sterke man van Bolton bevestigde tevens dat er een officiële klacht is ingediend bij de Uefa.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties