Aalst en Peruwelz delen de punten

Rombaux Gunther
| 2 reacties

Eendracht Aalst trok deze namiddag naar het Stade Luc Varenne in Doornik, het terrein waar Peruwelz dit seizoen zijn thuiswedstrijden afwerkt. Door het puntenverlies van La Louviére en RC Mechelen kon het mits winst opnieuw aan de leiding komen.

De bezoekers uit Aalst kregen de eerste kans van de wedstrijd via Lionel Lord, hij zette zich door op links en kon op doel afgaan, zijn schot werd met de voet gestopt door doelman De Vlaeminck. Even later volgde een tweede mogelijkheid voor de Ajuinen, Troch zag zijn schot van de lijn gekeerd. De thuisploeg kwam wat beter in de wedstrijd en dat vertaalde zich direct in een voorsprong, Dessaer kreeg de bal niet weggewerkt en de bal werd voor doel gezet, waar Manzangala op de goede plaats stond om zijn club op een 1-0 voorsprong te schieten. Rond het halfuur kwamen de bezoekers opnieuw beter in de wedstrijd en bracht het de bordjes opnieuw in evenwicht. Lord zette zich mooi door op de flank en bracht de bal tot bij Podevijn, deze zag zijn afgeweken schot in doel verdwijnen, 1-1. Aalst zette de thuisploeg onder druk en amper twee minuten later kon Troch de bal voor doel zetten, Dessaer verlengde de bal tot bij Lord die kon binnen tikken, 1-2. Peruwelz reageerde onmiddellijk via een goede kopbal van Wuillot, gelukkig voor Aalst stond Van Den Brande goed opgesteld om zijn doelman bij te springen op de lijn, waardoor Aalst met een 1-2 voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken.

De tweede helft was maar net op gang gefloten wanneer een sterk spelende Boto de bal recupereerde, hij speelde de bal tot bij Troch, die op zijn beurt opnieuw de vrijstaande Boto aanspeelde en de 1-3 knap binnenschoot. De wedstrijd leek in een beslissende plooi te vallen, Peruwelz moest voor de aanval kiezen waardoor de bezoekers enkele countermogelijkheden kregen, maar deze kenden geen succes. De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en zorgde aan de hand van stilstaande fases voor druk. Een kwartier voor tijd kantelde de wedstrijd. Boto werd in de zestien foutief neergetrokken maar scheidsrechter Hutsebaut liet begaan. Even later aan de overzijde ging de bal wel op de stip na een twijfelachtige handsbal van Van Den Brande. Manzangala trapte de elfmeter beheerst binnen en bracht zijn club opnieuw in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd werd Boto de diepte ingestuurd, alleen op doel werd hij echter neergetrokken door een thuisverdediger, die een geel kartonnetje onder zijn neus kreeg geduwd. Peruwelz zette alles op alles in de slotfase en dwong de ene hoekschop na de andere af. Drie minuten in blessuretijd moest Aalst doelman De Veirman zich alsnog gewonnen geven, een schot van net buiten de zestien week af waardoor de bal in doel belande.

Door deze late gelijkmaker liet Aalst zich de leidersplaats ontglippen en moet het zich tevreden stellen met een gedeelde tweede plaats. Aalst en La Louviére tellen met één wedstrijd minder gespeeld één puntje minder dan RC Mechelen.