Mogelijk opnieuw rechtstreeks CL-ticket voor België

Anthony Van der Planken
| 12 reacties
Mogelijk opnieuw rechtstreeks CL-ticket voor België
Foto: © SC

EXCLUSIEF - België krijgt mogelijk opnieuw een rechtstreeks Champions League - ticket. Voor uitsluitsel daarover moeten we wel tot eind volgend seizoen wachten.

Het lijkt er sterk op dat België het seizoen zal afsluiten als dertiende op de UEFA-ranking. Enkel een stunt van Olympiakos in Chelsea kan daar nog verandering in brengen. Dankzij die dertiende plek krijgt België er in het seizoen 2009-2010 een UEFA-bekerticket bij. Vanaf dan zullen dus vijf Belgische ploegen Europees spelen: twee in de Champions League - voorrondes, en drie in de UEFA-beker.

Maar er is nog meer goed nieuws. Als België het seizoen als dertiende afsluit, maakt het ook kans op een rechtstreeks Champions League - ticket. Uitsluitsel daarover komt echter pas eind volgend seizoen.

De top twaalf uit de UEFA-ranking heeft sowieso recht op zo'n rechtstreeks ticket. De kampioen van de dertiende in de stand, België dus, moet normaal gezien een kwalificatieronde spelen, maar als de winnaar van de Champions League zich ook via de eigen competitie rechtstreeks heeft geplaatst, gaat het vrijgekomen plekje naar de dertiende in de stand.

Concreet: als de winnaar van de Champions League van volgend seizoen zich in eigen land al rechtstreeks heeft geplaatst voor de Champions League, mag de kampioen van België het seizoen daarop rechtstreeks naar de groepsfase van het kampioenenbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties