Mpenza: 'Geen spijt dat ik bij City gebleven ben'

Nico Wieme
| 0 reacties
Mpenza: 'Geen spijt dat ik bij City gebleven ben'
Foto: © SC

Emile Mpenza zit duidelijk op een zijspoor bij Manchester City. Afgelopen weekend behoorde de voormalige Rode Duivel niet eens tot de selectie van trainer Sven Göran Eriksson. Toch heeft onze landgenoot het nog naar zijn zin in Engeland.

Het zijn geen leuke tijden voor Emile Mpenza. De aanvaller komt bijna niet meer aan spelen toe bij Manchester City. Toch heeft hij geen spijt van zijn beslissing om in Engeland te blijven. Afgelopen winter waren er contacten met Trabzonspor, maar op het laatste moment blies de Cityspeler de transfer zelf af.
 
Fantastisch in Engeland
“Ik heb aan veel mensen bewezen dat ik na Qatar nog steeds in een Europese competitie meekan, zelfs in Engeland”, vertelde Mpenza in Sportweekend. “Ik wilde bij Manchester City blijven tijdens de winterstop, ook al wist ik dat het bijzonder moeilijk zou zijn om hier een basisplaats af te dwingen. In Engeland spelen is fantastisch, zelfs tegen de kleinere ploegen zitten de stadions vol, de supporters staan er altijd. Dit zou elke speler ooit moeten beleven.”
 
Rode Duivels
Emile Mpenza zette vorig jaar een punt achter zijn carrière als international. “De trainer (René Vandereycken, nvdr.) heeft gezegd dat hij mijn beslissing begreep.” Of de pijlsnelle spits ooit nog voor de Rode Duivels zal spelen, lijkt twijfelachtig. “Ik ben er op dit moment niet klaar voor. De trainer werkt nu met een nieuwe generatie spelers. Ik heb gevraagd om niet opgeroepen te worden.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties