Van Basten moet 7,2 miljoen aan Italiaanse fiscus

Danni Cassauwers
| 0 reacties
Van Basten moet 7,2 miljoen aan Italiaanse fiscus
Foto: © SC

Marco Van Basten, bondscoach en kersverse Ajax trainer, heeft zijn zaakjes op orde met de Italiaanse fiscus. Dat was even niet het geval waardoor de Nederlander wel eens in nauwe schoentjes kon komen. Nu heeft hij het op een akkoordje gegooid.

Marco van Basten betaalt 7,2 miljoen euro aan de Italiaanse fiscus wegens ontdoken belastingen. Op die manier vermijdt de Oranjetrainer een eventueel proces tegen hem wegens fraude. Van Basten was topvoetballer bij AC Milan en daar komt de last met de Italiaanse belastingen vandaan. Hij is trouwens niet de enige, verscheidene Italiaanse sporters, onder wie motorcoureur Valentino Rossi, gingen Van Basten in zo'n akkoord met de belastingsdienst voor.

Het gaat om 4,2 miljoen euro aan belasting, 1,65 miljoen euro aan sanctie en 1,44 miljoen euro aan rente schrijft De Telegraaf.

De feiten gaan al wel een beetje terug. Een belastingskantoor in Milaan merkte zo’n zeven jaar geleden op dat Van Basten in 1997 opbrengsten heeft gehad die naar het buitenland zijn overgemaakt en waarvan hij geen aangifte heeft gedaan. Van Basten was naar Monte Carlo verhuisd en ging later terug naar Nederland .

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties