Blijft Roma Inter onder druk zetten?

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties
Blijft Roma Inter onder druk zetten?
Foto: © SC

AS Roma staat voor een moeilijke verplaatsing naar Napels, terwijl Inter normaal gezien geen problemen mag hebben met Reggina. Kan Inter weer uitlopen of zorgen de Giallorossi voor spanning?

Napolivoorzitter De Laurentiis stelde Inter gerust, nadat zijn ploeg de kampioen de eerste seizoensnederlaag toediende: "Op de volgende speeldag kloppen we ook AS Roma." Trainer Reja kan in elk geval met dezelfde elf aantreden die Inter bij momenten van het kastje naar de muur speelden. Zalayeta en Lavezzi (foto) zijn weer de speerpunten. Doelman Gianello vervangt nog steeds de langdurige geblesseerde Iezzo.
Roma keerde tevreden uit Madrid terug, maar wil ook alles op alles zetten om de scudetto toch nog te pakken. Spalletti kan dus niet te veel spelers laten rusten. Het elftal van woensdag zal grotendeels ook het team zijn dat in Napels aan de aftrap komt. Vucinic mag na zijn sublieme invalbeurt wellicht starten en ook Panucci lijkt op een basisplaats af te stevenen.

Inter zal al met de alles-of-nietswedstrijd tegen Liverpool in het achterhoofd zitten, wanneer Reggina op bezoek komt. Ibrahimovic zal warmlopen om in de Champions league te kunnen schitteren. Chivu, die sowieso geschorst was, geraakt niet fit voor dit weekend, net als Maxwell.
Reggina probeert het vanaf deze speeldag met Orlandi als trainer. Of hij tegen Inter voor een schokeffect kan zorgen, is maar zeer de vraag.

Juventus gaat naar Genoa in de hoop eindelijk nog eens de drie punten te pakken. Juve recupereert Chiellini, maar nu is linksachter Molinaro hoogst onzeker. Wanneer de flankspeler het niet haalt, vervangt de overal inzetbare Salihamidzic hem. Nedved zit zijn laatste schorsingsdag uit.
Bij Genoa kijkt vooral Criscito (foto) uit naar de komst van de Oude Dame. De jonge verdediger keerde in januari terug naar de ploeg waar hij vorig jaar speelde, omdat het niveau van Juve nog wat te hoog lag. Criscito zal er uiteraard alles aan willen doen om het ongelijk van Juventus te bewijzen. Voor de thuisploeg is het bang afwachten of Borriello de wedstrijd wel haalt: hij is erg twijfelachtig door een knieprobleem. Volgens La Gazzetta dello Sport zou Vanden Borre in de basis beginnen, centraal op het middenveld.

Gamberini en Kuzmanovic kwamen gehavend uit de strijd met Everton en Fiorentinacoach Prandelli houdt hen wellicht op de bank voor de wedstrijd in Siena. Papa Waigo mag na een uitstekende invalbeurt in Turijn hopen op een basisstek.
Voor streekgenoot Siena is de derby tegen Fiorentina één van de wedstrijden van het jaar. Beretta heeft nauwelijks blessurezorgen. Locatelli geraakt net op tijd fit.

AC Milan moet, nu de Champions League geen redding meer kan brengen, dringend naar de eerste vier plaatsen. In Empoli moeten de Rossoneri dus winnen, al zal dat zonder een hele resem geblesseerden moeten gebeuren. Nesta, Seedorf, Jankulovski, Serginho en Cafu: allen halen ze om uiteenlopende redenen de wedstrijd niet. Gattuso is geschorst.

De andere wedstrijden van de zevenentwintigste speeldag:
Torino - Atalanta
Catania - Cagliari
Lazio - Livorno
Parma - Sampdoria
Palermo - Udinese
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties