Weinig lachende gezichten bij Belgen

Nico Wieme

De meeste Belgen in Duitse loondienst hebben er geen te schitterend weekend opzitten. Om diverse redenen, die u hieronder kan lezen, trokken onze landgenoten maar een zuur gezicht. Enkel Daniël Van Buyten stapte lachend én winnend van het veld.

Het MSV Duisburg van Manasseh Ishiaku verspeelde kostbare punten in de strijd om het behoud. Op eigen plein kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Hansa Rostock. Voor de ex-Club Bruggespits zat de wedstrijd er al na vijf minuten op. Ishiaku moest met een dijblessure het veld verlaten. Kort daarop bracht Ivica Grlic zijn team op voorsprong na een perfect getrapte vrijschop. Rostock sloeg terug na twintig minuten. Victor Agali stelde gelijk na een dubbelpas met Stefan Beinlich. Duisburg schiet niet echt veel op met dat ene puntje.

Na de 0-5-triomf bij Anderlecht versloeg Bayern München in de eigen competitie Karlsruher SC met 2-0. Daniël Van Buyten stond weer 90 minuten op het veld en hield samen met de andere verdedigers de nul. De twee mannen in vorm, Luca Toni en Frank Ribéry, zorgden voor de doelpunten. Bayern verstevigt zijn leidersplaats na de nederlaag van Werder Bremen bij VfB Stuttgart. De recordkampioen telt nu al zven punten voorsprong op eerste achtervolger Bremen.

VfL Wolfsburg zet zijn opmars in de Bundesliga voort. De ploeg van Peter Van Der Heyden won overtuigend met 3-0 van degradatiekandidaat Energie Cottbus. De Oost-Vlaming was zoals verwacht in de verste verte niet te bespeuren. Voor hem is het hopen dat hij nog een transfer naar Noorwegen kan forceren.

Hamburg SV ten slotte deed een slechte zaak in de strijd om de titel en/of een Champions Leagueticket. De havenploeg had mits een overwinning tegen het bedreigde FC Nürnberg over Bremen naar de tweede plaats kunnen springen, maar bleef steken op een troosteloos 0-0-gelijkspel. Vincent Kompany bleef geblesseerd langs de kant. Vadis Odjidja Ofoe viel een minuut voor affluiten in. Hamburg mag de titel zo goed als vergeten. Het volgt al op acht punten van leider Bayern.