Toekomst Donadoni hangt af van EK

Toekomst Donadoni hangt af van EK
Foto: © SC

Roberto Donadoni weet wat hem deze zomer te doen staat. Wil hij bondscoach van wereldkampioen Italië blijven, dan zal hij met het team de halve finale van het EK moeten halen. Lukt dat niet, dan gaat de Italiaanse bond op zoek naar een nieuwe keuzeheer.

Het is de toonaangevende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport die uitpakt met het nieuws. Het feit dat Roberto Donadoni met de Squadra de halve finale moet halen in Zwitserland en Oostenrijk is dan ook de reden waarom de onderhandelingen zo moeilijk zijn tussen de bondscoach en de FIGC, de Italiaanse voetbalbond.

Donadoni gaat absoluut niet akkoord met de handelswijze van de Italiaanse voetbalbond en wil gewoon dat zijn contract verlengd wordt tot het WK van 2010 in Zuid-Afrika. De onderhandelingen duren nu al maanden en er is nog geen einde in zicht.

De 44-jarige Donadoni volgde in 2006 de succesvolle Marcello Lippi op die net het wereldkampioenschap had gewonnen in Duitsland ten koste van de Fransen. De oud-international en ex-speler van AC Milan zat toen zonder team nadat hij was opgestapt bij Livorno.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties