Reker: 'Play-offs weg of zestien teams'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Reker: 'Play-offs weg of zestien teams'
Foto: © SC

Jan Reker, de topman van PSV Eindhoven, wil dat óf de play-offs verdwijnen óf er gespeeld wordt met zestien teams met play-offs. Ook de Nederlandse teams vergaderen binnenkort over hun competitieformat.

Net als in België vinden de Nederlandse topteams dat de kleinere clubs alles dwarsbomen. "Als de kleintjes enkel maar aan zichzelf denken, dan moeten de grote clubs dat ook maar doen", steekt Jan Reker het vuur aan de lont. "Hoe wat dat zouden doen, wil ik niet vertellen maar je zou kunnen denken aan het loslaten van de solidariteit", aldus de PSV-frontman in de krant De Telegraaf.

"Binnen twee weken zullen we gaan beslissen. Voorheen was er een grote meerderheid voor het afschaffen van de play-offs maar die is nu verdwenen. De grote vier teams zijn het eens dat de Nederlandse competitie volgepropt is. De doelstelling is dat Nederlandse teams zo ver mogelijk kunnen raken in Europa maar nu kosten die play-offs Nederland punten", gaat Reker verder.

Reker wil dat er nu gekozen wordt tussen een normale competitie met achttien teams of dat je de competitie inkrimpt tot zestien teams maar dat er nog play-offs gespeeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties