| 1 reacties
Bayern krijgt vrijgeleide naar titel

Bayern München heeft na het oplawaai tegen degradatiekandidaat Energie Cottbus weer met de zege aangeknoopt en rechtstreekse concurrent Bayer Leverkusen zo goed als uitgeteld voor de titel. Onderaan de stand komt Hansa Rostock in vieze papieren te zitten

Titeldebat lijkt beslecht

Bayern München heeft na de 2-1-overwinning tegen Bayer Leverkusen en het puntenverlies van concurrenten Hamburg SV en Werder Bremen een serieuze optie op de titel genomen. De recordkampioen ontnam meteen de bezoekers alle hoop op die landskroon. Man van de match was de Italiaanse scoremachine Luca Toni. Met een treffer in iedere helft schoot hij Bayern naar een veilige voorsprong. Tien minuten voor tijd bracht de ingevallen Bulykin Leverkusen terug in de match, maar de nederlaag kon niet afgewend worden.

Werder Bremen deed een heel slechte zaak. De havenploeg geraakte niet voorbij degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. Na de nederlaag vorige week tegen VfL Wolfsburg liet de ploeg van trainer Thomas Schaaf nu belangrijke punten liggen tegen Bielefeld. Tot 20 minuten voor tijd maakte de thuisploeg aanspraak op de overwinning, maar dan benutte Diego een strafschop om de Noord-Duitsers toch nog een punt te bezorgen. De achterstand op leider Bayern is nu opgelopen tot zeven punten.

Wolfsburg lijkt zich meer en meer op te werpen als scherprechter in het titeldebat. De discipelen van coach Felix Magath (foto links) gingen vorig weekend winnen bij Werder, dit keer snoepten ze Hamburg SV twee belangrijke punten af. Bastian Reinhardt zorgde voor een 0-1-voorsprong aan de rust, maar Danijel Ljuboja zette kort na de herneming de eindstand op het bord.

Interessante strijd om UEFA Cupticket

De strijd om een UEFA Cupticket lijkt nog leuk te worden. Werder Bremen en Schalke 04 bezetten elk met 44 punten de plaatsen vier en vijf, die recht geven op dat ticket. De ploeg uit Gelsenkirchen deed weer een goede zaak. Na de 2-1-overwinning vorige week tegen MSV Duisburg, ging nu ook Hertha Berlijn met dezelfde cijfers voor de bijl.

VfB Stuttgart zit beide ploegen nog steeds op de hielen. De regerende landskampioen versloeg Hansa Rostock overtuigend met 4-1 en volgt op drie punten van Schalke en Werder. Ook Eintracht Frankfurt klampt aan na de 2-1-zege tegen Energie Cottbus. Eintracht pakte na de winterstop 16 op 24 en rukte zo op naar de zevende plaats met 39 punten.

Wie de strijd op Europees voetbal helemaal aan het verliezen is, dat is Karlsruhe SC. De neofiet verbaasde in de heenronde vriend en vijand, maar bakte er de laatste weken zo goed als niets meer van. De seizoensrevelatie haalde sinds Nieuwjaar amper negen punten op 24 en tuimelde daarmee naar de negende plaats in de grijze middenmoot.

Hansa Rostock in gevaar

In de kelder van de Bundesliga gebeurde niet veel. Energie Cottbus, de winnaar van vorig weekend na de zege tegen Bayern, en Hansa Rostock zijn de pineut. Beide bedreigde teams verloren hun wedstrijd. Eintracht Frankfurt stuurde Cottbus met een 2-1-nederlaag naar huis, Rostock verloor zwaar met 4-1 bij Stuttgart. Alle andere ploegen speelden gelijk, waardoor de verhoudingen gelijk gebleven zijn. FC Nürnberg, Arminia Bielefeld en MSV Duisburg speelden elk 1-1 tegen respectievelijk VfL Bochum, Werder Bremen en Hannover 96.

Rostock staat veertiende met 24 punten, dat zijn er drie meer dan Bielefeld en vier meer dan Cottbus. Duisburg en Nürnberg sluiten de Bundesliga met 19 punten. MSV heeft wel één overwinning meer dan de bekerwinnaar van vorig seizoen. Met vijf ploegen wordt strijd geleverd om het behoud.