Lazio's dilemma

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Lazio's dilemma
Foto: © SC

Op de eenendertigste speeldag ligt een belangrijke taak weggelegd voor Lazio: de Romeinse ploeg ontvangt de 'vrienden' van Inter. Puntengewin tegen de leider zou betekenen dat aartsvijand AS Roma misschien wel op weg is naar de scudetto.

Die nachtmerrie, een geelrood Romeins kampioenenfeest, willen ze bij Lazio absoluut vermijden. De tifosi zijn daarom ook verdeeld: ongeveer de helft ziet Lazio liever verliezen van Inter, zodat AS Roma zeker niet dichter bij de eerste plaats komt. Het bestuur en ook trainer Delio Rossi (foto) lieten er geen twijfel over bestaan: Lazio speelt zaterdag voor de drie punten. Toch voegde Rossi eraan toe dat hij hoopte dat Inter de titel zou pakken.
Lazio start wellicht met zijn drie topspitsen: Rocchi, Pandev en Bianchi. Op het middenveld verdringt Dabo Mudingayi opnieuw naar de bank.
Cambiasso en Vieira, die gemist werden tegen Juve, zijn nog steeds niet helemaal fit, maar reizen toch mee af naar Rome. Ook Ibrahimovic, die nog steeds last heeft van de knie, zit in de selectie. Cruz is geelgeschorst, zodat Crespo of Suazo nog eens mogen starten. Maniche ziet zijn goede invalbeurt vorige week wellicht beloond met een basisplaats.

AS Roma moet in de eerste plaats zelf winnen in Cagliari om aanspraak te kunnen blijven maken op de titel. De thuisploeg kreeg een morele boost doordat de driepuntenstraf werd ingetrokken, waardoor de Rossoblu niet meer laatste staan. Ballardini start weer met zijn gevaarlijke aanvalsdriehoek Foggia - Acquafresca - Jeda.
De Giallorossi wonnen niet meer in Sardinië sinds 1995. Totti, ook toen er al bij, raakt fit, verdediger Juan niet. Perrotta, De Rossi en Vucinic zijn geschorst.

Juventus krijgt het bezoek van degradatiekandidaat Parma. De Bianconeri zien Zanetti terugkeren uit blessure, waardoor Camoranesi weer naar rechts schuift. Voor het overige rekent Ranieri op de mannen die Inter klopten.
Cuper kiest waarschijnlijk voor Budan als enige spits. De beloftevolle Cigarini komt net terug uit blessure en start op de bank.

In Udine speelt Fiorentina een belangrijke wedstrijd in de strijd om de topvier. Tegen het sterke Udinese kan Prandelli geen beroep doen op Mutu, die geschorst is. Ook Liverani zit een gele schorsingsdag uit, waardoor het middenveld zo goed als zeker uit het trio Montolivo - Donadel (foto) - Kuzmanovic zal bestaan. Op de rechtervleugel krijgt Santana wellicht de voorkeur op Jorgensen en Semioli.
Ook Udinese is nog niet uitgeteld voor Europees voetbal, maar tegen de Viola ontbreken wel heel wat sterkhouders. Voor Felipe is het seizoen voorbij en zijn collega Zapata moet ook forfait geven, net als spits Asamoah. Italiaanse internationals Quaqliarella en Di Natale zijn wel paraat.

In het dit seizoen vervloekte San Siro ontvangt Milan Atalanta. De Rossoneri moeten winnen, maar dat zal nog steeds zonder Kakà moeten gebeuren. Voorin is Inzaghi geblesseerd en Gilardino heeft een griepaanval, waardoor de aanval zal bestaan uit jongelingen Pato en Paloschi.


De andere wedstrijden van de eenendertigste speeldag:
Genoa - Reggina
Empoli - Sampdoria
Napoli - Palermo
Livorno - Siena
Catania - Torino
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties