Analyse Nieuwe kandidaten voor topvier

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties
Nieuwe kandidaten voor topvier
Foto: © SC

Na het verlies van Milan en Fiorentina komen Sampdoria en Udinese plots weer meespelen voor de vierde plaats. Voor de titel blijft het nog steeds even spannend.

De kloof tussen Inter en Roma blijft vier punten. Daarmee doet Inter uiteraard de beste zaak: de Nerazzurri zijn zo een speeldag dichter bij het einde, de kansen voor Roma om wat aan de achterstand te doen, worden schaars. Bovendien troffen de Nerazzurri Lazio, terwijl Roma bij staartploeg Cagliari op bezoek mocht. Toch overtuigden de Giallorossi: ze creërden een karrenvracht kansen en het was een wonder dat er niet meer dan een bal in doel ging. Inter daarentegen mocht erg blij zijn met een punt in Rome en geeft al langer de indruk op het tandvlees te zitten. Bij de grote uitdager lijkt dit zeker niet het geval. Wel krijgt Roma nu een zware periode, met de wedstrijden van de Champions League, wat misschien zijn weerslag kan hebben op de fysieke paraatheid.

Ibrahimovic, de man die in de heenronde iedereen in de vernieling speelde, trapt geen deuk meer in een pak boter. Zonder Cambiasso verliest het middenveld veel van zijn waarde, maar de Argentijn is op de volgende speeldag wellicht terug. Achterin blijft het behelpen door de onbeschikbaarheid van Samuel en Cordoba. Rivas (foto) kreeg dit keer een kans, ten nadele van Materazzi, en hij deed het niet onaardig. Afwachten of Mancini hem nu laat staan.

Roma moet het minstens een week zonder Totti doen, die in Cagliari al op anderhalf been moest spelen. Dit seizoen bewezen de Giallorossi echter al dat de afwezigheid van Il Capitano opgevangen kan worden. In Cagliari misten de Romeinen De Rossi en Perrotta, maar toch leed het spel daar niet onder. Spalletti's team behoudt in ieder geval een serieuze kans op de landstitel.

Juventus deed de beste zaak achter de eerste twee, zonder zelf te spelen. De Bianconeri mogen de derde plaats nu niet meer uit handen geven: met een wedstrijd minder gespeeld heeft de Oude Dame 5 punten voorsprong op Fiorentina.

Fiorentina verloor van Udinese en ziet de ploeg uit Friuli zich terug in de strijd mengen voor de vierde plaats. Met slechts 3 punten minder dan de Viola is Udinese zeker niet kansloos. De Bianconeri misten nochtans de hele verdediging, maar Quagliarella en Di Natale (foto) maakten, zoals zo vaak al dit seizoen, het verschil. De Viola lijken wat vermoeid, en met ook nog het Europese treffen tegen PSV voor de boeg, is dat geen geruststellende gedachte.

Milan is na de thuisnederlaag tegen Atalanta weggezakt naar een gedeelde zesde plaats, 4 punten verwijderd van de beoogde vierde plaats. Sampdoria, dat enkele weken terug Milan in San Siro kwam kloppen, telt intussen even veel punten als de wereldkampioen. De eerste helft tegen Atalanta was misschien wel de slechtste speelhelft van dit seizoen van de Rossoneri. In de tweede helft was het iets beter en het moet gezegd dat Milan geen geluk had met enkele scheidsrechterlijke beslissingen, maar uiteindelijk was de overwinning voor de bezoekers verdiend. Ancelotti lijkt na zondag veel minder stevig in het zadel te zitten: ook hij lijkt geen oplossingen meer te vinden en het striemende fluitconcert, zowat de hele wedstrijd lang, van de Milantifosi, zal Berlusconi en Galliani niet ontgaan zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties