Club doet goede zaak, Lokeren klopt Genk

Anthony Van der Planken
| 58 reacties

Club Brugge heeft zaterdagavond onverwacht een goede zaak gedaan. Blauw-zwart won in extremis op het veld van Zulte Waregem, terwijl achtervolgers Cercle Brugge en Germinal Beerschot punten lieten.

Club Brugge speelde een volwassen eerste helft op het veld van Zulte Waregem. Dat resulteerde in de 0-1 van Ivan Leko en de 0-2 van Ibrahim Salou, die voor het eerst dit seizoen mocht starten. In de tweede helft liet Club begaan, wat Zulte Waregem de kans gaf om terug in de partij te komen. Via Roelandts en Leye werd het zelfs 2-2. Club leek opnieuw dure punten te laten liggen, maar op mentaliteit knokte het zich nog naar de zege: Geraerts scoorde de 2-3 uit een hoekschop.

Cercle Brugge kon ondertussen geen afstand nemen van Bergen. Met een 0-0 doet de ploeg een slechte zaak, exact één week voor de topper tegen Club.

Ook Germinal Beerschot ziet de kloof met de derde plek groeien. Kenny Thompson zorgde in Roeselare - Germinal Beerschot voor het enige doelpunt van de avond.

Onderin kreeg FC Brussels nog eens de kans om te winnen van KV Mechelen, maar het kon niet profiteren van de rode kaart voor Olivier Renard. Het werd 2-2. Voor de thuisploeg scoorden Gorius en Guterstam, voor de bezoekers Geudens en Nong.

Dender ging thuis onderuit tegen Charleroi. De thuisploeg kwam op voorsprong via Derijck, maar had daarna niets in te brengen tegen doelpunten van Mujangi Bia, Théréau en twee keer Akpala. Enkel Munyaneza kon nog tegen scoren.

Lokeren ten slotte ging verrassend winnen op Racing Genk. Het scoorde zowaar drie keer, via Carevic, Joao Carlos en Mbaye. Voor Genk scoorden Barda en Vossen, Bailly kreeg rood.