Heerenveen boekt zege bij Willem II

Jimmy Wouters

Heerenveen is dankzij een 2-3 overwinning bij Willem II nog volop in de running voor een plekje in de Champions League.

Hoewel er tussen beide ploegen een flinke kloof ligt in het klassement, hielden Heerenveen en Willem II elkaar op het veld goed in evenwicht.

Eigenlijk verdiende dit duel geen verliezer. Beide teams kozen volop voor de aanval met een reeks kansen tot gevolg. Willem II was al vlug op 1-0 geklommen dankzij een afstandsschot van Saïd Boutahar. Heerenveen geraakte maar met moeite door de verdedigende linie heen. Toch gingen de Friezen met een voorsprong de kleedkamer in. Defensieve fouten lagen aan de basis van zowel het doelpunt van Danijel Pranjic als Beerens.

Na rust ging Willem II fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Boutahar trof nog de paal, maar uiteindelijk kopte Rydell Poepon alsnog de gelijkmaker in doel.

Heerenveen werd gaandeweg de betere ploeg. In de 74ste minuut viel dan de beslissing nadat Sibon een vrije trap onhoudbaar langs de uitstekend keepende Kenneth Vermeer schoot. (AN)