Doet Londerzeel het licht van Aalst volledig uit?

Doet Londerzeel het licht van Aalst volledig uit?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond openen SK Londerzeel en Eendracht Aalst de 27ste speeldag. Londerzeel kan de Ajuinen definitief uitschakelen voor de titel en zelf een goede zaak doen in de strijd om het behoud.

Londerzeel heeft sinds de terugkeer van coach Marc Dillen de eindspurt richting behoud ingezet. Dillen zette van bij zijn terugkeer een stevige organisatie op de mat met een no-bullshit mentaliteit. Het had zijn effect, want Londerzeel haalde sinds de terugkeer van Dillen een 10 op 12 en doelman Alexis Sakalis moest al vier speeldagen geen enkele bal uit zijn netten vissen. Voor de wedstrijd tegen Aalst beschikt Dillen over zijn volledige kern. Bart Poppe keert terug uit schorsing en Yves Cordier, Johan Van Rumst en Musaba Selemani zijn terug fit. Voor die laatste een kans om revanche te nemen, want voor de vinnige middenvelder bij Londerzeel tekende, werd hij doorgestuurd bij Aalst.
 
Bij Aalst een geheel ander liedje dan bij Londerzeel. De Ajuinen behaalde 0 op 12 en het is onwaarschijnlijk dat zij nog de titel zullen binnen halen. Met zes punten achterstand en maximum twaalf punten te verdienen hinkt de ploeg duidelijk op twee gedachten: nog voor de titel gaan of voor de eindronde gaan. Aalst won immers de eerste periodetitel en heeft al een eindrondeticket op zak. Coach Luc Limpens kan alvast over geen volledige kern beschikken en dat laat zich vooral voelen in het aanvallend compartiment. Arnold Nguekam traint terug maar is niet wedstrijdfit, Cedric Boto is nog steeds geblesseerd en interimspits Roel Van Den Brande is geschorst. De 17-jarige Tomas Spotbeen moest al geregeld de vacante plaats invullen. Achter de naam van Thomas Troch staat nog een vraagteken, maar voor Shegun Shabi en Stefaan van Dender komt de wedstrijd te vroeg.
 
In de heenwedstrijd stonden twee vrank en vrij spelende ploegen tegenover elkaar ondanks het feit dat Aalst toen op kop stond in het klassement en Londerzeel op een degradatieplaats. Londerzeel stond zelfs na een klein uur 0-2 voor, maar op een kwartier tijd boog Aalst het tij om naar 3-2. In de laatste minuut miste Thomas Geerinckx onbegrijpelijk de kans op de gelijkmaker. Wij wensen u er tevens aan te herinneren dat de match zal gespeeld worden met gesloten loketten. Fans van Londerzeel kunnen vrijdagavond nog een ticket gaan halen in de kantine, terwijl supporters van Aalst dat kunnen voor, tijdens en na de reservenwedstrijd van vrijdagavond en zaterdagvoormiddag tussen 10u en 12u op het secretariaat van de ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties