SK.Bellem pakt titel buitenshuis.

Hendrik De Vriesere
SK.Bellem pakt  titel buitenshuis.

Het was een moeilijke klus voor SK.Bellem om de titel te pakken op de voorlaatste speeldag. Thuisploeg KVE.Drongen schiep uitstekend weerwerk. Maar gingen daarna kopje onder,SK.Bellem kampioen en volgend seizoen in 1ste Provinciale.

Al in de vijf minuut kwamen de bezoekers het neus aan het venster steken. Een vrije trap van Copermans langs de grond maar in de handen van doelman Claeys.

Met een scherpe tegen actie kon De Bundel de bal in voeten van Mestdagh schuiven, maar die knalde over het doelkader.

De druk hield aan op het bezoekende doel op het kwartier was er terug een snelle uitbraak. Nu was Mestdagh de assist maar kon De Clercq niet afwerken kopte de bal in het zijnet. Nog in de zelfde minuut kregen we een afstandschot van De Bundel waar doelman Brondeel zijn volledig lichaam tegen de grasmat moest leggen om de bal uit zijn doelkader te houden.

SK.Bellem kreeg de eerste halve kans in de 23' via Feys maar besloot in het zijnet. Iets over het halfuur een inworp voor Bellem doorgekopt door Copermans en Feys kon er in tweede instatie nog zijn knikker tussen brengen 0-1. En dit tegen het gang van het spel in.

In de laatste vijf minuten van de eerste periode kreeg KVE.Drongen een vrijetrap De Bundel over het muurtje, maar de bal spatte uiteen op de dwarsligger dat was pech met de gelijkmaker in zicht.

Als SK.Bellem in de slotseconden nog eens druk uitvoerde was het Copermans die de pas op het hoofd van Feys schilderde maar Claeys bracht met één hand redding. In de toegevoegde tijd kreeg de leider nog een open kans via Copermans maar kon de bal niet stiften over de doelman die met beide voeten redding bracht 0-1 de ruststand.

Na de hernemming was de eerste kans voor Bellem, een afstandschot van Copermans vanop 35 meter maar doelman Claeys kon zijn netten proper houden.

Ook in de tweede helft waren er kansen voor KVE.Drongen maar vonden de weg naar het doel niet. In de 68' een foutje in de verdediging van de thuisploeg de ingevallen Canoot kon in tweede instantie in de rebound de bal tegen de touwen duwen 0-2.

Een moe gestreden thuisploeg kwam nog gelukkig weg van een derde doelpunt, als in de 80' Feys de kans kreeg om de score nog opte drijven. Zo is de titel binnen voor SK.Bellem op de voorlaatste speeldag.

Doelpunten : 33' Feys (0-1), 68' Canoot (0-2)

KVE.Drongen : Claeys, De Paepe, Vermeulen (75' Bodry), Degraeve (68' De Zutter), Van Der Plaetsen, De Bundel, De Clercq, Mestagh, Bauwens, De Backer, Stevens (58' Geeraerts).

SK.Bellem : Brondeel, Van Nevel, Feys, Bral, D'Hoedt (62' Canoot), Coens, Clincke, Laaroussi (87' Dombrecht), Devriese, Copermans (89' Steyaert), Dobbelaere.

Gele kaarten : Degraeve (Drongen), Van Nevel, Laaroussi, Copermans (SK.Bellem).