De beste aanval tegenover het betere verdedigingswerk

De beste aanval tegenover het betere verdedigingswerk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagnamiddag trappen Péruwelz en SK Londerzeel de 28ste speeldag op gang. In deze partij staat de beste aanval uit de derde periode tegenover de op één na beste verdediging uit het derde deel van de competitie.

Péruwelz ontvangt voor de tweede keer dit seizoen zijn gasten in eigen huis. De Waalse ploeg kwam deze week echter alleen maar extra-sportief in het nieuws. Ondanks de renovatie zou hun stadion nog steeds niet aan de voorwaarden voldoen en de ploeg zou tevens alle mogelijkheden willen benutten om toch de eindronde te kunnen spelen zonder licentieaanvraag. De ploeg draait immers op volle toeren en haalde in de derde periode 17 op 21 wat hen de voorlopige leidersplaats oplevert. Met een gemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd is het ook met een straat voorsprong de productiefste ploeg. Ter vergelijking: de tweede productiefste ploeg in de derde periode is Racing Waregem met 1,71 doelpunten per wedstrijd.
 
Tegenover hen staat echter één van de beste verdedigende ploegen uit de derde periode. Londerzeel slikte immers over zeven wedstrijden gezien amper vier doelpunten en enkel SK Ronse doet met drie beter. De laatste vijf wedstrijden werd zelfs telkens maal de nul gehouden, wat de Vlaams-Brabantse ploeg een 11 op 15 opleverde. Men is ondertussen al tot op drie punten van Standaard Wetteren genaderd wat het geloof in het behoud alleen maar doet groeien. Op Musaba Selemani na kan coach Marc Dillen over zijn volledige kern beschikken waardoor waarschijnlijk dezelfde elf die aan de partij tegen Eendracht Aalst begonnen, aan de aftrap zullen verschijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties