Zwarte Leeuw geeft gewonnen zaak uit handen

Philippe Crols

Bij Zwarte Leeuw zal men na de wedstrijd tegen Kontich met gemengde gevoelens hebben gezeten. Het won in Kontich namelijk met 2-3, maar het had er zoveel mooier kunnen uitzien.

Beide teams kregen in de openingsfase een paar kansjes, maar het waren de bezoekers die als eerste de weg naar de netten vonden. Bij Kontich was men niet aandachtig genoeg en daar maakte Smolders handig gebruik van. De bezoekende doelman Van Besauw hield de 0-1-stand tot aan de rust op het bord.

Na de pauze leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Op het uur mochten de bezoekers een hoekschop nemen. Het duurde een tijdje, maar Schoenmakers deponeerde het leer uiteindelijk wel voorbij De Wilde, speler van het jaar bij Kontich. Helemaal over en out leek het toen ook Smolders nog raak trof en met zijn tweede van de middag Kontich de doodsteek leek te geven.

Bij Kontich geloofde men er allemaal niet meer in, maar vier minuten voor tijd verschalkte Doms met een vrijschop de bezoekende doelman en door een doelpunt in de laatste minuut van Hendrickx mag Kontich zowaar nog een beetje hoop koesteren voor de terugmatch.