Zitka: 'Proto vertrekt beter bij Anderlecht'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zitka: 'Proto vertrekt beter bij Anderlecht'
Foto: © SC

Daniel Zitka, de Tsjechische doelman van RSC Anderlecht, geeft zijn concurrent Silvio Proto een goede raad. Zitka zegt dat Proto beter zou vertrekken bij Anderlecht om meer aan spelen toe te komen.

Daniel Zitka lijkt niet van plan om zijn plaats in het doel van RSC Anderlecht volgend jaar af te staan aan een andere doelman. In de krant Gazet van Antwerpen laat hij verstaan dat hij de nummer één is. "Als dat Silvio Proto niet zint, kan die best zijn conclusies trekken en andere oorden opzoeken", aldus de Tsjech.

De afspraak bij paarswit is dat Zitka de nummer één is, Proto de bekerwedstrijden keept en Davy Schollen derde doelman is. "Iedereen heeft zijn rol, er zijn afspraken gemaakt en die moeten gerespecteerd worden", aldus Zitka.

Silvio Proto heeft al gezegd dat hij meer speelgelegenheid wil krijgen. "Na het seizoen moet iedereen zijn conclusies trekken", zegt Zitka. "De afspraken moeten blijvend gerespecteerd worden ofwel moeten ze elders hun kans gaan. Ik ben alvast zeker dat ik hier blijf", klinkt het zelfverzekerd. "Silvio heeft in principe zijn plaats bij de nationale ploeg maar dan moet hij meer speelkansen krijgen. Hij is slim genoeg om zelf zijn conclusies te trekken", besluit de anders zo minzame Tsjech.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties