Schalke zet Werder onder druk, Rostock uitzichtloos

Nico Wieme

Schalke 04 won gisteren met 0-3 op het plein van VfL Bochum en springt hierdoor voorlopig over Werder Bremen naar de tweede plaats in de Bundesliga. De havenploeg zal vanavond vol aan de bak moeten op bezoek bij Hamburg SV.

Hieronder krijgt u een kort overzicht van de dinsdag gespeelde wedstrijden op de 32ste speeldag in de Bundesliga.

VfL Bochum – Schalke 04 0-3

Schalke 04 begon zwak aan de partij bij VfL Bochum. Iets voorbij het halfuur trof Gerald Assamoah echter raak met een kopbal. Daarna trok de ploeg uit Gelsenkirchen het laken naar zich toe. Vooral de Kroatische middenvelder Ivan Rakitic (foto onder) was een constante gesel voor de thuisdefensie. Op de 67ste minuut maakte hij er zelf 0-2 van vijf minuten voor affluiten bood hij kapitein Marcelo Bordon het derde doelpunt van de avond aan. Schalke boekte zo zijn derde zege op vier wedstrijden na het ontslag van trainer Mirko Slomka.

“Dit is een belangrijke zege. Het gaat de goede kant op met ons spel. Wij hebben onze opdracht volbracht en zetten Bremen onder druk”, zegt Michael Büskens, een van Slomka's opvolgers. Schalke kan de lachende derde worden, want deze avond staat de topper Hamburg SV – Werder Bremen op het programma.

BVB Dortmund – VfB Stuttgart 3-2

VfB Stuttgart, dat voor deze speeldag nog in aanmerking kwam voor een Champions Leagueticket, moet zich na de nederlaag bij BVB Dortmund volledig concentreren op de UEFA Cup. Tinga bracht de thuisploeg tien minuten voor de rust op voorsprong, maar de onvermijdelijke Mario Gomez zorgde kort na de rust voor de gelijkmaker. Lang kon de uittredende landskampioen niet genieten van dit gelijkspel, want met twee doelpunten telde Alexander Frei de bezoekers definitief uit. Daar kon de late aansluitingstreffer van alweer Gomez niets aan veranderen. Dankzij deze zege is Dortmund zeker van het behoud in de Bundesliga.

Karlsruhe SC – Energie Cottbus 1-1

Degradatiekandidaat Energie Cottbus is bij Karlsruhe SC niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel. Karlsruhe, dat voor deze wedstrijd nog een kleine aanspraak op de UEFA Cup mocht maken, kan nu ook die boeken dicht doen. Op het uur scoorde Stiven Rivic voor de bezoekers, maar vijf minuten later was alles te herdoen na de tegentreffer van Stefan Buck.

Hannover 96 – Hansa Rostock 3-0

Voor Hansa Rostock is de situatie in de kelder van de Bundesliga nu zo goed als uitzichtloos geworden. Bij Hannover 96 werd kansloos met 3-0 verloren. Man van de match was Jan Rosenthal die na de rust twee treffers voor zijn rekening nam. In de eerste helft had Hanno Balitsch (foto rechts) de thuisploeg al op voorsprong gebracht. Hannover springt voorlopig over Wolfsburg naar de zevende stek. Rostock mag stilaan de valiezen voor tweede klasse pakken. De Oost-Duitsers blijven ook na deze speeldag troosteloos laatste en tellen met nog twee speeldagen voor de boeg vijf punten achterstand op Arminia Bielefeld, dat vanavond nog op bezoek moet bij Bayern München, en zes punten op Energie Cottbus.