Zakt La Louvière een reeks?

K M
| 4 reacties
Zakt La Louvière een reeks?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren kwam de Raad van Bestuur van La Louvière bijeen. Volgens de Waalse media zou er gepraat zijn om de huidige vzw af te sluiten, het patrimonium over te dragen en een nieuwe vzw te starten met hetzelfde stamnummer.

Er zal alvast dit jaar geen fusie komen tussen La Louvière en US Centre. In de plaats daarvan, zoals ook al eens in de jaren 1980 is gebeurd, zou er een overdracht van patrimonium gebeuren in een nieuwe vzw. Dat patrimonium zou bestaan uit het stamnummer en spelers, want de huidige vzw bezit geen gebouwen. De huidige vzw zou moeten afgesloten worden wegens de te hoge schulden.
 
Voor zo’n overdracht voorziet het reglement van de Belgische Voetbalbond echter een sanctie, namelijk een degradatie met één reeks. De Voetbalbond is echter niet verplicht om die sanctie te geven. De degradatie zou tevens maar zijn ingang hebben op 1 juli 2009 dus na volgend seizoen. Als La Louvière volgend seizoen op een promotieplaats eindigt, betekent dat dan dat het in dezelfde reeks moet blijven. Eindigt het op een degradatieplaats, dan moet de Waalse ploeg twee reeksen zakken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties