St-Gillis-Waas plaatst zich voor finale

Gentil Dossche
| 0 reacties
St-Gillis-Waas plaatst zich voor finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de nederlaag in de heenwedstrijd was de opdracht voor de fusieploeg duidelijk: winnen in Sint-Gillis Waas.

De eerste echte kans kwam er pas op het kwartier. Het schot van De Koning werd gestopt door De Jonghe. Even later was er een eerste dreiging van Terjoden-Welle. De vlam van Tom De Swaef ging over en de voorzet van De Meester kon nog tijdig worden weggewerkt. Op het halfuur was het opnieuw de beurt aan de thuisploeg, maar de één-twee tussen De Ly en Van Osselaer stuitte op een uitstekende De Jonghe. Vanaf dan was het al Terjoden-Welle dat de klok sloeg. De Meester liet een reuzekans onbenut en de rebound van De Smaele ging naast. Werner Martens zag een kopbal over de lat gaan. Op slag van rust kregen de bezoekers dan toch wat ze verdienden, zij het via een owngoal na een vrije trap van Bellon.
 
Ook na de pauze voerde Terjoden het commando. Een uitstekende voorzet van De Mol werd door niemand beroerd. De Rouck zag een kopbal gekeerd net op (of net achter) de lijn. De Swaef knalde via de bezoekende verdediging over. Het duurde tot de 20e minuut vooraleer de thuisploeg nog eens voor de kooi van De Jonghe kwam. De bezoekende goalie reageerde attent op de vrijstaande De Ly. Even later was het dan toch raak. Net zoals in de heenmatch zette Van Osselaer zich door op de flank en schoot prachtig binnen. Diezelfde Van Osselaer kreeg even later nog een uitstekende kans maar vond De Jonghe op zijn weg. Terjoden trok op zoek naar de winnende treffer met kansen via Martens, De Mol en De Baeremaeker. Vrouwe Fortuna stond niet aan de zijde van de fusieploeg. In de slotfase kwam er nog een schot van De Rouck, maar doelman Renier lag goed in de hoek.
 
Zo verlaat Terjoden-Welle na een schitterend seizoen en een mooie wedstrijd de einderonde in eerste provinciale. In de strijd om het 2e ticket naar 4e Nationale zal Sint-Gillis Waas het de komende twee weken opnemen tegen Berlare.
 
Sint-Gillis Waas:Tim Renier, Bart De Koning, Kristof Van Rumst, Massoels Willem, Hendrik De Maeyer, Olivier Schelfhaut, Kim Verstraeten (85’ Thomas De Bruycker), James De Ly (85’ Tim Pauwels), Emmanuel Varewijck, Bruno Baetens, Jim Van Osselaer. RES: Recep Bas, Kris Van Beveren
 
SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock (65’ Glenn Van Den Branden), Tom De Smaele, Tom De Swaef (80’ Joeri De Baeremaeker), Gregory De Mol, Werner Martens, Yannick De Rouck, Kjell Dooremont (76’ Wouter Schouppe). RES: Jens Spitael
 
doelpunten: 45’ Owngoal (0-1); 70’ Jim Van Osselaer (1-1)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties