Pinxten: 'Collectief is onze grootste troef'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Pinxten: 'Collectief is onze grootste troef'
Foto: © SC

Zaterdagavond begint de eindronde in tweede klasse. Hoe schatten de ploegen hun kansen in? Voetbalkrant polste bij Harald Pinxten, kapitein van KVSK United.

1. Wat zijn de sterke en de zwakke punten van KVSK United?
 
“We hebben een heel uitgebalanceerd team opgebouwd dit seizoen. We kunnen scoren als het moet en zijn ook in staat om de nul te houden. Dat zijn de vruchten die we plukken van een seizoen heel hard werken. Veel negatieve punten kan ik niet opnoemen. We proberen uit iedere wedstrijd het positieve te onthouden en de kleine foutjes weg te werken.”
 
2. Wie of wat kan bij jullie het verschil maken?
 
“Het collectieve is onze grootste troef. We staan fysiek heel sterk en hebben zo al veel wedstrijden in ons voordeel beslist. Nu moeten we daar energie uit putten om dat na 36 matchen in de competitie ook in de eindronde te doen.”
 
3. Wie wordt de grootste concurrent voor het ticket naar eerste klasse?
 
“Iedereen is aan elkaar gewaagd. Alle ploegen hebben in de competitie bewezen dat ze over een sterk team beschikken. Kleine factoren zullen in de eindronde beslissen over winst en verlies.”
 
4. Is KVSK United klaar voor eerste klasse?
 
“Met het voetbal dat we dit jaar gebracht hebben, moeten we eerste klasse zeker aankunnen. We kloppen stevig an de deur van eerste klasse. Mits een aantal aanpassingen mag een seizoen in eerste klasse geen probleem vormen.”
 
5. Waarom gaat KVSK United naar eerste klasse?
 
“Heel de groep – spelers, trainers en bestuur – heeft het voorbije jaar heel hard gewerkt. De eindronde is de kers op de taart en een ticket naar eerste klasse zou een beloning voor iedereen zijn.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties