Turnhout plaatst zich voor de volgende ronde

Rombaux Gunther
| 1 reacties

Waregem en Turnhout maakten er in hun eerste confrontatie een spannend duel van, ook zaterdagavond werd er aan de aanwezigen een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld.

Ondanks het belangrijke uitdoelpunt moest Turnhout minstens één keer scoren om zijn 2-1 achterstand uit de heenmatch om te buigen. Daarom trokken de Binken van bij het eerste fluitsignaal ten aanval met een eerste kleine mogelijkheid voor Van Vlasselaer. Deze was echter te verrast toen de bal voor zijn voeten terecht kwam. Even later moest de Waregemse doelman Vergote zijn kunnen tonen op een goed geplaatste vrije trap die hij uit de benedenhoek ranselde. Waregem herstelde het evenwicht en kreeg op hoekschop ook een eerste echte goeie kans om de score te openen, op hoekschop kon Houtekier in de scrimage net niet op doel besluiten. Even later waagden ook Feys, Vervaecke, en Opbrouck elk hun kans maar hun afwerking stond nog niet op punt. Op het halfuur moesten de bezoekers toch een eerste doelpunt slikken. Na een knappe combinatie met Mbemba vuurde Van Rooy een keihard schot af op doel waarop Vergote geen reactie in huis had. De thuisploeg ging meer en meer in zijn kansen geloven en kwam voor rust nog eens dreigen. Een vrije trap van Janssens werd door Loyens net naast gewerkt. Waregem trainer Gevaert bracht al snel Devos in om het tij te keren en dat resulteerde al direct in een goeie kans voor de bezoekers. Een weggekopte bal belande voor de voeten van Devos die direct uithaalde, maar zijn poging ging naast.

Ook na de rust bleven de supporters nagelbijtend toekijken in een spannende wedstrijd. Al snel zorgde Mbemba voor een eerste opschudding door zijn tegenstander in de wind te zetten en op doel te schieten. Opnieuw stond Vergote op de goede plaats om de bal uit de hoek te halen. Turnhout bleef voor druk zorgen en rond het uur trof het een tweede maal raak. Van Lint speelde Janssens mooi vrij en deze omspeelde doelman Vergote waarna hij op doel schoot. Via een Waregems been dwarrelde de bal in doel, 0-2. Waregem moest nu alles of niets gaan spelen om zich alsnog te plaatsen voor de halve finales. Dupont had nog de kans aan de voet op de aansluitingstreffer maar deze kende geen succes met zijn poging. En er viel nog meer te beleven in het Stadspark, want beide clubs verloren nog een speler met een rode kaart. Eerst kreeg Devos een rood kartonnetje onder de neus geduwd na het neermaaien van Van Rooy en twee minuten later mocht ook De Schutter gaan douchen na een tweede gele kaart. Waregem trok nog met gans het team ten aanval om alsnog verlengingen af te dwingen en kwam nog dichtbij de aansluitingstreffer. Op hoekschop kopte Deloof naast en ook Vlaeminck zag zijn uithaal eveneens net naast doel belanden. In de slotfase was er nog even wat opschudding toen Van Lint de bal in hoekschop schoof en de bal even beroerde met de hand, scheidsrechter Colemonts liet het ongelukkig contact met de hand onbestraft. Waregem trainer Gevaert werd in het daaropvolgende tumult nog naar de tribune verwezen. In de allerlaatse minuut kregen de bezoekers nog een vrije trap die de Waregemse doelman Vergote voor zijn rekening nam, hierop moest doelman Horsten alles uit de kast halen om zijn netten schoon te houden.

Turnhout haalde het dus in een wedstrijd die spannend bleef tot het laatste fluitsignaal, Waregem bleef achter met een wrang gevoel omdat het eigenlijk wel een gelijkspel verdiende. Turnhout neemt het in zijn halve finale op tegen tweedeklasser Namen.