Eyeworks aast niet op voetbal, wel op registratie ervan

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
Eyeworks aast niet op voetbal, wel op registratie ervan
Foto: © SC

Eyeworks aast niet op de televisierechten van het Belgisch voetbal, zoals vanmorgen bericht werd, maar wel op de registratie ervan. Eyeworks hoopt straks de voetbaluitzendingen van Belgacom te registreren.

Belgacom blijft dus de enige kandidaat om het voetbal volgend seizoen uit te zenden. Verschillende media maakten vandaag gewag van interesse van het Nederlandse productiehuis Eyeworks, maar dat bleek niet correct. Eyeworks is enkel geïntereseerd in de registratie en productie van de voetbaluitzendingen van Belgacom.

Drie jaar geleden nam Belgacom concurrent Woestijnvis onder de arm voor de registratie van het voetbal. Belgacom is tevreden over die samenwerking, maar vindt de kosten te duur. De telecomreus betaalt Woestijnvis naar schatting zo'n 10 tot 15 miljoen euro per seizoen.

Om de extra kosten voor het eventuele nieuwe voetbalcontract te drukken, wil Belgacom nu ook aan andere productiehuizen vragen om een offerte in te dienen. De concurrentie tussen Woestijnvis, Eyeworks en wellicht enkele andere bedrijven moet zo de prijs drukken.

Het is wel nog steeds niet zeker dat Belgacom volgend seizoen het voetbal mag uitzenden. De Profliga zal morgen opnieuw vergaderen over het bod van 45,7 miljoen euro dat de telecomreus samen met de VRT en de RTBf uitbracht. Een meerderheid van de clubs is gewonnen voor het bod, maar de Profliga streeft naar unanimiteit. Vooral Charleroi en Standard zouden nog lastig doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties