Gehavend Stabæk laat punten liggen

Gehavend Stabæk laat punten liggen
Foto: © SC

Afgelopen week werd in Noorwegen de matchen van de tiende speeldag afgewerkt in de Tippeligaen.

In de eerste wedstrijd was die tussen de voormalige landskampioen Rosenborg en de huidige SK Brann. Rosenborg was de betere ploeg in deze wedstrijd en had eigenlijk verder moeten geraken dan slechts een doelpunt. Tien minuten voor tijd wist Thorstein Helstad de stand alsnog in evenwicht te brengen waardoor RBK zich tevreden moest stellen met slechts een puntje. Rosenborg zette meteen een hoog tempo in en Brann had moeite om te volgen. Tien minuten ver in de eerste helft bleef Eirik Bakke te lang aan het shirt van Iversen hangen wat Rosenborg een strafschop opleverde. Die werd door Iversen zelf netjes in doel gewerkt. De thuisploeg bleef domineren, hoewel Brann iets beter in de wedstrijd kwam. Het gevaar kwam echter vooral van Iversen en John Pelu die beide kansen kregen op een doelpunt maar er niet in slaagden om de bal tegen het net te krijgen. Brann kreeg voor de rust geen enkele kans op doel.
 
Ook na de pauze bleef RBK de betere ploeg. Met drie minuten gespeeld kreeg Iversen een goede kans maar de bal kwam in het zijnet terecht. Enkele minuten later kon Thorstein Helstad een waterkansje afdwingen maar de keeper van Rosenborg had er niet al te veel moeite mee. Rosenborg zag in de tweede helft zowel Iversen als Pelu met een blessure uitvallen. Dat leverde enkele kansen op voor Brann. Tien minuten voor het einde was het Helstad die de wedstrijd besliste. Hassan El Fakiri werd op rechts vrij gespeeld in de zestien meter, hij speelde de bal verder naar Helstad die niet miste en de bal tegen de netten knalde. Helstad had in de slotfase nog een goede kans maar dit keer had Rune Jarstein er geen moeite mee.
 
Lillestrøm kende een slechte seizoensstart en interne strubbelingen maakten dat trainer Tom Nordlie vertrok. De kanaries moesten het thuis in het Åråsenstadion opnemen tegen Aalesund dat eveneens in de degradatiezone verkeert. Voor het eerste doelpunt viel had Lillestrøm al enkele kansen gekregen, vooral via Oliver Occean. Zo miste de Canadees onder andere een kans vanop korte afstand. Voor doelpunten was het wachten op de tweede helft. Een kwartier voor tijd kon Occean de bal binnenwerken na een corner. Vijf minuten later kon hij van dichtbij de bal via Søgård in doel werken. Arild Sundgot maakte met nog acht minuten te gaan de klus af. Aalesund was kansloos tegen Lillestrøm dat eindelijk op weg lijkt naar betere tijden.
 
Titelkandidaat Stabæk moest dan weer uit spelen bij Strømsgodset. Stabæk kon de voorsprong op eerste achtervolger Fredrikstad nog vergroten als het won. Geen van beide ploegen kon echter overtuigen in deze match. Hoewel ze offensief ingesteld waren, lag het vooral aan de afwerking dat er in de wedstrijd geen doelpunten vielen. De beste kans was voor Godset waar de Zweed Matthias Andersson die een pass kreeg van David Nielsen maar de bal ging net naast. Bij Stabæk moesten ze het zonder een groot deel van de vaste kern op het middenveld stellen. Some Tchoyi verdween naar Salzburg, Annan is op stage met de nationale ploeg en superster Alanzinho moest een schorsing uitzitten. Stabæk was dus ontregeld en vooral Jon Inge Høiland kende serieuze problemen met Andersson die voortdurend voor bedreiging zorgde.  
 
Na de pauze kwam Stabæk wel tot meer kansen maar kreeg de bal niet in doel. De beste mogelijkheid voor de bezoekers kwam er op het einde van de wedstrijd. De 16-jarige debutant Vegard Eggen Hedenstad was net ingevallen ten hij de bal nest naast de paal van keeper Espen Johnsen deed belanden. In de toegevoegde tijd had Nielsen de wedstrijd in het voordeel van Godset kunnen besluiten maar toen hij alleen voor doel kwam kreeg hij de bal niet voorbij keeper Jon Knudsen.
 
Stabæk gaat alsnog de zomerstop in met vijf punten meer dan Fredrikstad dat op de tweede plaats staat.
 
De stand na tien speeldagen:
 
Plaats
Ploeg
Wedstrijden
Winst
Gelijk
Verlies
DP Saldo
Punten
1
Stabæk
10
7
3
0
18-4
24
2
Fredrikstad
10
6
1
3
16-11
19
3
Bodø/Glimt
10
5
2
3
11-10
17
4
Lyn
10
5
1
4
14-10
16
5
Brann
10
4
3
3
16-17
15
6
Viking
10
5
0
5
14-15
15
7
Rosenborg
10
4
2
4
15-11
14
8
Vålerenga
10
4
2
4
12-10
14
9
Strømsgodset
10
3
4
3
11-11
13
10
Tromsø
9
3
3
3
6-5
12
11
Molde
10
2
4
4
11-13
10
12
Lillestrøm
10
2
3
5
10-16
9
13
Aalesund
10
3
0
7
15-22
9
14
HamKam
9
1
2
6
6-19
5

De elfde speeldag vind plaats binnen twee weken. De wedstrijd tussen Bodø/Glimt en Rosenborg wordt op vrijdag 27/6 gespeeld.

Op zaterdag 28/6 worden volgende wedstrijden gespeeld:HamKam - Brann Stabæk - Tromsø Aalesund - Molde Lyn - Viking Strømsgodset - Lillestrøm 
De match tussen Fredrikstad en Vålerenga sluit de elfde speeldag in de Tippeligaen af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties