Van Persie: 'Na een moeilijk seizoen is dit geweldig'

De Nijs Michael

Robin Van Persie mocht niet starten in basis, maar toch had de Nederlander een hoofdaandeel in de overwinning van zijn land. Hij zorgde namelijk voor de 2-0, de international is dan ook uiterst tevreden over zijn prestatie.

Zoals gezegd begon Van Persie aan de match met een status van invaller en dat zint hem niet echt. "Dat zit nu eenmaal in de aard van het beestje. Maar ik ben ook niet dom. De eerste wedstrijd tegen Italië ging het erg goed", schikt de speler zich in zijn lot. Na 55 minuten mocht Van Persie dan toch opdraven en hij greep meteen zijn kans. Amper vier minuten na zijn invalbeurt verdubbelde hij de Nederlandse voorsprong. "Ik had een moeilijk seizoen, dan is dit fantastisch. Dat ik nu een doelpunt maak is een droom die uitkomt", vertelt een gelukkige Van Persie voor de camera van de NOS.