Barcelona ziet Messi liever niet in Peking

Barcelona ziet Messi liever niet in Peking
Foto: © SC

FC Barcelona is niet van plan om Lionel Messi naar Peking te laten afreizen om met Argentinië mee te doen aan het Olympisch voetbaltoernooi. De Spaanse club denkt trouwens in zijn recht te zijn en Messi deelname te kunnen verbieden.

Volgens de reglementen van de wereldvoetbalbond FIFA zijn teams verplicht om hun spelers onder de 23 jaar af te staan, maar bij FC Barcelona gaan ze ervan uit dat die regels niet tellen voor de Olympische Spelen. "We hebben informatie ingewonnen en gesprekken gevoerd met de Argentijnse voetbalbond. Bij FC Barcelona zijn we van mening dat de FIFA-regels geen invloed hebben op de Olympische Spelen. Daar tellen de regels van het IOC", aldus Txiki Beguiristain, de technisch directeur van de Catalanen.

FC Barcelona moet door een derde plaats afgelopen seizoen in de Primera Division voetballen in de derde voorronde van de Champions League en die voorronde vindt plaats in augustus. Barcelona riskeert dus niet op Lionel Messi te kunnen rekenen als hij gaat voetballen met Argentinië op het Olympisch toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties