Wat verwacht Londerzeel van zijn nieuwe spelers?

Wat verwacht Londerzeel van zijn nieuwe spelers?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Londerzeel zakte afgelopen seizoen van derde naar vierde klasse. Zoals voorzitter Frank Verbesselt op de spelersvoorstelling aankondigde, ging dat gepaard met een tabula rasa en zodoende vijftien nieuwe spelers.

Deze vijftien nieuwelingen moeten samen met de vijf blijvers er voor zorgen dat de ploeg komend seizoen in de top van het klassement meespeelt. Hoe omschrijft SK Londerzeel echter zijn nieuwkomers? Kristof Van Assche, sportief jeugdverantwoordelijke en nauw betrokken bij de werking van de eerste ploeg, geeft tekst en uitleg.

Doelmannen:

Andy Vandenabeele is een doelman met veel ervaring in tweede, derde en vierde nationale. Hij zal de concurrentie moeten aangaan met de nummer 1 van vorig seizoen, Alexis Sakalis. Maarten Daniëls is nog een jonge doelwachter, maar heeft flink wat talent.

Verdedigers:
Bernard Morreel (foto) is een centrale verdediger waar we veel van verwachten. Morreel moet de leider van het team worden. Laurens Melotte is een links-back met al wat ervaring. Julien De Meyer is dan weer een jonge en ambitieuze rechts-back. Moussa Bamba is een Ivoriaan die zowel als rechts-back en als centrale verdediger uit de voeten kan. Hij is groot, atletisch en is technisch niet van de minsten. 

Middenvelders:
Kevin Geets is een fysiek sterke centrale middenvelder die nog heel wat progressiemarge heeft. Chris Bruyninckx is een rechtsbuiten die sterk en vinnig is en bovendien technisch sterk is. Sebastiaan Van Reeth is dan weer een jonge linksbuiten die bulkt van het talent en het afgelopen seizoen Gilles De Bilde bij Willebroek-Meerhof uit de ploeg heeft gespeeld. Bruno Maes zal opereren achter de spitsen. Hij is er gekomen op voorspraak van de trainer en wist in de afgelopen drie seizoenen bijna 40 doelpunten te maken. Fabrice Lieben is een jonge buitenspeler terwijl Mohammed Bencharrif een jonge linksbuiten is die de ambitie heeft om het hogerop waar te maken. Ten slotte is er nog Goran Bijelic die we uit de Bosnische tweede klasse hebben weggeplukt. Hij speelt voor de eerste keer in België.

Aanvallers:
Manuel Kiwabonga is een targetman die heel balvast is. Kristof De Voeght zal dan weer als diepe spits uitgespeeld worden omdat hij een goaltjesdief is. Op nationaal niveau wist hij 121 doelpunten te maken in 297 wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties